Puisis kļuva par invalīdu, pārdodot savu nieri melnajā tirgū: viņš tikai gribēja iPhone. Tas ir neprāts!

Saskaņā ar Ķīnas mediju ziņojumiem, puisis, kurš kā pusaudzis pārdevis nieri, lai iegādātos jaunu iPhone un iPad, pašlaik atrodas slimnīcā un viņam ir nepieciešama nopietna ārstēšana, raksta Daily Mail.

2011.gadā Ķīnas pusaudzis nolēma pārdod savu nieri. Melnajā tirgū viņam piedāvāja 22 000 juaņu (nedaudz vairāk par 3000 dolāru). Tolaik puisim bija tikai 17 gadi.

Pārdot nieri viņam palīdzēja starpnieki, viņu kontaktus ķīnietis atrada internetā. Operācija tika veikta nesertificētā klīnikā.

Pusaudzis izmisīgi gribēja jaunu iPhone un iPad. Viņš centās pierādīt vienaudžiem, ka nav sliktāk par pārējiem. Viņa ģimene nevarēja atļauties tik dārgus gadžetus, tāpēc viņš piekrita galējiem pasākumiem.

2011.gada aprīlī jaunietis pameta dzimto pilsētu, kas atrodas vienā no Ķīnas nabadzīgākajām provincēm, un devās uz Hunaņu. Par viņa ceļojumu neviens nezināja, pat vecāki.

Starpnieki nodeva puisi diviem ķirurgiem, asistentam un māsai. Melnie transplantologi bija vietējās slimnīcas darbinieki.

Pasūtītājs samaksājis par orgānu 150 000 juaņu (ap 22 000 dolāru) un vēl 10 000 dolārus medicīnas personālam, puisis ieguvis tikai 10% no kopējās peļņas.

Par visu iegūto naudu pusaudzis uzreiz nopirka sev iPhone 4 un iPad 2, un pēc tam atgriezās mājās. Viņa māte uzzināja par notikušo, kad ieraudzīja jaunus gadžetus. Viņa prātoja, no kurienes viņš ņēmis naudu.

Jauneklis pastāstīja mātei visu patiesību. Pēc tam viņa nekavējoties piezvanīja policijai. Pēc operācijas puiša veselība sāka strauji pasliktināties.

Viņam diagnosticēja nieru mazspēju, viņš bija kļuvis par invalīdu, bez dialīzes viņa niere var atteikties un jauneklis mirs.

Šodien 25 gadus vecais puisis burtiski ir pieķēdēts pie gultas. Viņam ir nepieciešama ikdienas aprūpe. Viņam palīdz radinieki.

Veselības problēmu dēļ puisis pameta institūtu, vienīgie viņa ienākumi ir sociālais pabalsts.

2012.gada aprīlī tika izvirzīta apsūdzība deviņiem cilvēkiem, tostarp trim starpniekiem un diviem ārstiem. Pirmajiem piespriests no trim līdz pieciem gadiem cietumsoda, ārstiem iedevuši trīs gadus katram.

Apple produkti ir ļoti populāri Ķīnā, bet tos var atļauties ne katrs. IPhone cena bieži ir vienāda ar biroja darbinieka mēnešalgu.

Tiek ziņots, ka daudzi ķīniešu uzņēmumi soda darbiniekus, kuri pērk Apple produktus, un veicina tos, kuri izmanto Huawei telefonus.

Ko jūs domājat par šo stāstu?

avots: lifter.world

Pievienot komentāru