Profesionālu dārznieku triki: 3 galvenie noteikumi, kas palīdz izaudzēt spēcīgus un skaistus stādus

Foto – Pexels

Stādi ir jauni augi, kas pirms stādīšanas ārā tiek izaudzēti mājās – rūpēs un ar mīlestību. No tā, cik spēcīgs būs izaudzis stādiņš, ir atkarīga turpmākā augšana un attīstība, kā arī, protams, raža. Lūk, 3 galvenie noteikumi, lai stādi izaugtu patiešām spēcīgi!

1. Pareiza augsnes izvēle

Augsnei jābūt barojošai, labi elpojošai un spējīgai saglabāt mitrumu. Dārzkopības veikalos tiek piedāvāta speciāla augsne, kas paredzēta tieši stādiem. Ja nolemjat nesekot šim padomam un izmantot parastu augsni, pirms iesēt tajā stādus, pievienojiet tai nedaudz smiltis.

2. Pareizs laistīšanas režīms

Foto – Pexels

Stādus nepieciešams regulāri laistīt, taču pārlieku liela augsnes apūdeņošana var izraisīt sakņu puvi un pat augu bojāeju. Tāpēc ir tik svarīgi sekot līdzi laistīšanas režīmam – tas palīdzēs uzturēt optimālu augsnes mitruma līmeni. Laistiet stādus ar tīru, remdenu ūdeni, kas nesatur nekādus piemaisījumus.

3. Pareizs apgaismojums

Foto – Pexels

Augiem nepieciešams pietiekams apgaismojums. Ja stādi atrodas telpās, parūpējieties par papildus apgaismojumu. Vislabāk ir izmantot speciālas lampas augiem, kas imitē dabisko gaismu un ir nopērkamas dārzkopības veikalos. Nelieciet stādiņus uz palodzēm, kur ir tieši saules stari – tie gūs apdegumus!

Pievienot komentāru