Paziņots, kas atradīsies bijušajā Preses nama ēkā

“Preses Nama Kvartāla” attīstītāji parakstījuši nomas līgumu ar vadošo pārtikas un nepārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumu “Rimi Latvia”. Nomas līgums paredz, ka “Rimi Latvia” multifunkcionālā centrā pirmajā stāvā atvērs Rimi Super veikalu.

Projekta “Preses Nama Kvartāls” galvenā izpilddirektore Irēna Viļuma arī pastāstījusi, ka biznesa kvartālā būs plaša funkcionalitāte – gan A klases biroju telpas, gan mazumtirdzniecību, gan sporta un medicīnas pakalpojumi, kā arī labiekārtota teritorija atpūtai.

Foto – ekrānuzņēmums

Savukārt “Rimi Latvia” nekustamo īpašumu un attīstības direktors Māris Gailītis atklāja: “Rimi pastāvīgi turpina attīstīties, lai būtu tuvāk saviem pircējiem. Projekts “Preses Nama Kvartāls” atrodas stratēģiski pievilcīgā vietā – blakus nozīmīgai Rīgas pilsētas artērijai un pašā biznesa kvartālā tiek radīta moderna un multifunkcionāla vide.” Tāpat viņš atklāja, ka konkrētais RIMI veikals tiks veidots pēc jauna dizaina, piedāvājot plašu preču sortimentu.

Projekta “Preses Nama Kvartāls” būvniecība notiek trīs kārtās. Pirmajā kārtā tiek attīstīts 40 000 m2 plašais multifunkcionālais centrs, kurā apvienoti mazumtirdzniecības, sporta un medicīnas pakalpojumi, ēdināšanas zonas, un trīs līmeņu virszemes stāvlaukums.

Stāvlaukumā paredzētas vietas 1000 automašīnām, elektroauto uzlādes stacijas un 300 apsargājamas riteņu novietnes.

Uz centra piektā stāva jumta terases būs Baltijā vienīgais futbola laukums, kuram blakus paredzēta apzaļumota terase ar kafejnīcu.

Multifunkcionālais centrs būs savienots 11 stāvu augstu A klases biznesa centru un tajā kopumā darba vietas paredzētas aptuveni 2 600 darbiniekiem.

Projekta “Preses Nama Kvartāls” celtniecība tika uzsākta 2021. gada martā, un tiek plānots, ka pirmās kārtas realizācija noslēgsies nākošā gada pavasarī.

Pievienot komentāru