Pavisam vienkārši un ērti; Maigi gardās ķirbju vafeles

Ja vēlies izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, tad tev noteikti patiks šis jaunums ķirbju konditorejas izstrādājumu kolekcijā – mīkstās vafeles ar ķirbju biezeņa piedevu.

Tās ir gaišas, maigas, garšīgas un piepildītas ar rudenīgiem aromātiem, kas lieliski atsvaidzina tradicionālo vafeļu recepti.

Ķirbju biezenis piešķir vafelēm ne tikai vieglu saldumu un patīkamu krāsu, bet arī papildu mitrumu, kas padara tās īpaši mīkstas un sulīgas. Šī recepte ir lielisks veids, kā rudenī izmantot ķirbju bagātību un pārsteigt savu ģimeni vai draugus ar kaut ko netradicionālu.

Ja esi ķirbju cienītājs, šīs vafeles būs īsts atklājums. Vēl viens bonuss – šī recepte ir ļoti pielāgojama.

Piemēram, ja ķirbju biezenis nav pa rokai, vari viegli pagatavot vafeles, izmantojot burkānu biezeni.

Burkāniem vienkārši vajag izvārīt līdz mīkstumam, sasmalcināt biezenī, un turpināt pēc tā paša principa, kā ķirbju vafeļu receptē. Burkānu saldums un maigā struktūra būs lielisks ķirbju alternatīvs variants.

Vafeles ar ķirbju vai burkānu biezeni ne tikai lieliski izskatās, bet arī piešķir desertam veselīgāku raksturu, pateicoties dabīgajam dārzeņu saturam.

Turklāt tās ir ļoti universālas – vari tās pasniegt ar putukrējumu, medu, kļavu sīrupu vai svaigiem augļiem. Šie papildinājumi piešķirs desertam papildu garšu un krāšņumu, padarot to par lielisku izvēli brokastīm, brančam vai saldajam ēdienam pēc vakariņām.

Tātad, ja meklē jaunu veidu, kā iedzīvināt rudens garšas savā virtuvē, šīs vafeles būs ideāls sākums.

Sastāvdaļas 10 gabaliņiem : Fonds krēms 120 grami olas 1 gab ķirbju biezenis 150 grami augu eļļa 50 ml. cukurs 120 grami sāpes 150 grami malta kanēļa 1/4 tējk. malta ingvera 1/4 tējk. sāls 1/4 tējk. cepamais pulveris 1 tējk. soda 1/4 tējk.

Lai pagatavotu ķirbju biezeni, vispirms ņem apmēram 175 gramus nomizota un neapstrādāta ķirbja. Sagriez to nelielos gabaliņos un izklāj uz cepešpannas, pārklājot ar cepamo papīru. Ievieto cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, un cep ķirbi aptuveni 25–30 minūtes, līdz tas kļūst mīksts un viegli izcepas. Pēc tam izņem no krāsns, ļauj tam nedaudz atdzist un ar blenderi sablenderē līdz gludai biezeņa konsistencei.

Kad ķirbju biezenis ir gatavs, to ieliek bļodā. Pievieno vienu olu, trīs ēdamkarotes skābā krējuma, apmēram 50 gramus izkausēta sviesta un divas ēdamkarotes cukura. Visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc, līdz iegūst viendabīgu un gludu masu. Šī maisījuma tekstūra ir pamats ķirbju desertam, kas būs gards un aromātisks.

Turpmākajam procesam recepte var atšķirties atkarībā no tā, ko tieši vēlies pagatavot – vai tās būtu vafeles, pankūkas vai cepumi.

Pievienojiet miltus, kas izsijāti ar pārējām sastāvdaļām, un mīciet biezu mīklu.

Uzkarsē vafeļu dzelzi (ja ir regulējums, tad karstums ir nedaudz karstāks par vidējo), iesmērē ar eļļu. Pa daļām liek tajā mīklu un cep vafeles. Pasniedz ar pūdercukuru vai pasniedz ar medu, kļavu sīrupu vai iebiezināto pienu.

Leave a Comment