Omītes viena no mīļākajām receptēm : Banānu kūciņa

Kopš pirmās receptes publicēšanas es no sirds iemīlēju banānu maizi. Ironiski, bet, lai gan cepumi un kūkas ar banāniem man ļoti patīk, es joprojām nevaru ēst neapstrādātus banānus.

Jā, šķiet, ka jau esmu minējusi — es absolūti nevaru ēst svaigus banānus. Kad biju bērns, vienā reizē apēdu aptuveni pusotru kilogramu šo augļu, un tas diemžēl manam organismam bija par daudz. Tagad, pat pēc tik daudziem gadiem, organisms tos vienkārši vairs nepieņem.

Tātad neapstrādāti banāni nav man, taču to pievienošana dažādām kūkām un desertiem ir pilnīgi cita lieta.

Manai ģimenei, savukārt, ļoti patīk banāni jebkurā formā. Viņi bieži ēd tos svaigus, pievieno kokteiļiem vai jogurtiem, un, protams, priecājas par jebkuru desertu, kas satur banānus. Tāpēc es bieži cenšos viņus iepriecināt ar kādu gardu banānu kūku vai maizi.

Šodien pagatavoju kārtējo gardumu – banānu kūku ar fantastisku aromātu un lielisku tekstūru. Kūka sanāca blīva, nedaudz mitra, un tās bagātīgā banānu smarža uzreiz piepildīja visu dzīvokli. Godīgi sakot, man šķiet, ka pat mūsu kaimiņi sajuta šo maigo, saldeno aromātu!

Par garšu es diemžēl nevaru neko daudz teikt, jo pati to nogaršot nevaru. Tomēr mans vīrs, kurš ir galvenais banānu kūku cienītājs mūsu ģimenē, bija sajūsmā. Viņš teica, ka kūka ir ļoti garšīga, un man pilnīgi pietiek ar viņa apstiprinājumu. Tas ir viss, kas man nepieciešams, lai zinātu, ka arī šoreiz recepte ir izdevusies lieliski.

Tā ka, pat ja es neēdu banānus, man ir prieks, ka varu izveidot kaut ko tik gardu, kas iepriecina manus mīļos!

Sastāvdaļas 11*30 cm veidnei : Velku banāns vidējs 3 gab. olas 2 gab. cukurs 180 grami kviešu milti 220 grami cepamais pulveris ar slaidu 1 tējk soda 1/3 tējk. sviests 100 grami 1 tējk vaniļas esence vai šķipsniņa vanilīna

Ēdienu gatavošanas recepte : Sasmalciniet banānus ar dakšiņu vai sasmalciniet, izmantojot blenderi.

Pievieno olas, cukuru, izkausētu sviestu. Saputo. Pievienojiet izsijātus miltus ar cepamo pulveri un sodu, mīciet mīklu.

Lej veidnē un cep cepeškrāsnī apmēram 45-50 minūtes (gatavību pārbaudi ar sērkociņu). Cepeškrāsns temperatūra – 180 grādi. Gatavo kūku apgriež uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru. Ļauj atdzist, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Leave a Comment