Nepieļauj kļūdu, ārstējot klepu bērnam! Dakteris Komarovskis stingri iesaka.

Kā ārstēt sausu klepu?

Lieliski noderēs burkānu sula, obligāti svaigi spiesta, bet proporcijā viens pret vienu ar pienu. Šādu maisījumu dot 4 – 5 reizes dienā. Tāpat uzvārīt irbenes ogu tēju.

Atceries, ka efektīva iedarbība uz mitrumu pat vismūsdienīgākajiem preparātiem nav iespējama bez divu obligātu nosacījumu ievērošanas: tīrs, vēss gaiss (+18… +20 °С) telpā, kur atrodas bērns un pietiekošs izdzertā, siltā šķidruma daudzums.

Seko līdzi gaisa mitrumam telpā, kurā atrodas bērns! Tam ir jābūt 40–70 %. Jo piesmakusi telpa ir visvienkāršākais veids, kā sarīkot sarežģījumus. Un, ja papildus ir aizlikts deguns un paaugstināta ķermeņa temperatūra – ir maksimālas iespējas pārvērst šo banālo procedūru par mēnešiem ilgu pneimonijas ārstēšanu.

Nepieciešams atzīmēt, ka pašārstēšanās ar pretklepus līdzekļiem var būt arī ļoti bīstama. Klepus, kā zināms, nav vienkārši nepatīkams simptoms. Tas ir viens no svarīgākajiem organisma veidiem, kā panākt plaušu attīrīšanu.

Klepus apspiešana var novest pie mitruma uzkrāšanās plaušās, kur savukārt ir liela iespējamība iegūt bronhītu vai pneimoniju, plaušu ventilācijas traucējumus vai citas nepatikšanas. Tāpat pretklepus līdzekļu ļaunprātīga lietošana noved pie aknu un nieru darbības pasliktināšanās.

Slapja klepus gadījumā…

Pretklepus līdzekļu lietošana slapja klepus ārstēšanai ir kontrindicēta. Kā tika minēts augstāk, klepus apspiešana vien padziļinās slimību, jo šie preparāti veicina mitruma nosēšanos.

Banāla taisnība, bet no tās neizmukt: nenodarbojieties ar pašārstēšanos! Ne jau klepu vajag ārstēt, bet konkrētu slimību, kuras viens no simptomiem ir klepus.

Sargi sava bērna veselību un padalies ar šo informāciju ar draugiem!

avots

Pievienot komentāru