Neiespējami uzskaitīt visas šo brīnišķīgo sēklu labvēlīgās īpašības…..

Vai jums patīk ķirbju sēklas? Jau daudzus gadus ķirbju sēklas ir vispieprasītākās un populārākās sēklas pasaulē.

Un runa nav tikai par sēklu lielumu un pārsteidzošo garšu. Vienkārši tas ir tieši tas produkts, kas papildus lieliskai garšai sniedz mums nenovērtējamu labumu.

Ķirbju sēkli vērtīgais sastāvs

Ķirbju sēklas ir bagātīgs C, E, A un K vitamīnu avots. Turklāt E vitamīns, kas ir spēcīgs antioksidants, ir sastopams visās formās, tāpēc ķirbju sēklas ir ideāls produkts organisma attīrīšanai un aizsargspēju stiprināšanai.

Ķirbju sēklas ir piesātinātas ar 32-52% ķirbju sēklu eļļas, kas satur lielu daudzumu cinka, kas nepieciešams ādas, nagu un matu veselībai un skaistumam, kā arī imunitātes uzturēšanai, īpaši rudenī un pavasarī. Šīs brīnišķīgās sēklas pēc cinka satura ir otrās pēc austerēm.

Cinks efektīvi ietekmē arī vīriešu un sieviešu reproduktīvo sistēmu. Normalizē dzimumhormonu veidošanos, ir prostatas un dzemdes kakla vēža profilakses līdzeklis. Fosfora un cinka kombinācija uzlabo spermatozoīdu kustīgumu un olšūnu kvalitāti.

Lasi vēl: Pirmais tēls, ko ieraudzīji attēlā, pateiks, vai vari dzīvot viens

Fosfora ziņā ķirbju sēklas ir īsts rekordists, jo 100 g šī produkta satur 153 % no minerālvielu dienas vērtības. Tas pats ķirbju sēklu daudzums satur 148 % no dienas devas magnija un 100 % no dienas devas mangāna! Turklāt ķirbju sēklas satur kāliju, varu, selēnu, dzelzi un daudzas citas organismam nepieciešamas minerālvielas.

Ārstēšana ar ķirbja sēklām

Katra māte un vecmāmiņa zina, ka ķirbju sēklas ir labākais līdzeklis pret tārpiem. Zaļā čaumalā esošā viela kurbitīns veiksmīgi aptur šo parazītu vitālo aktivitāti.

Prostatīts vīriešiem

Ķirbju sēklām ir pretiekaisuma iedarbība uz prostatu, tās normalizē vielmaiņas procesus, nodrošina regulāru prostatas sekrēta ražošanu un izdalīšanos.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment