Neiespējami uzskaitīt visas šo brīnišķīgo sēklu labvēlīgās īpašības…..

Zemas imunitātes gadījumā

Pateicoties augstajam cinka saturam un E un C vitamīnu klātbūtnei, ķirbju sēklas ir nopietns imunitāti stiprinošs līdzeklis, kas samazina organisma uzņēmību pret infekcijas slimībām. Turklāt selēns palīdz stiprināt organisma aizsargspējas.

Osteoporozei

Ķirbju sēklas ir unikālas ar to, ka tās satur ne tikai kauliem nepieciešamo kalciju, bet arī magniju, kas aiztur un novērš kalcija izskalošanos no organisma.

Šis apbrīnojamais trio (kalcijs + magnijs + cinks) ir lieliska kombinācija kaulu sistēmai. Tas (ķirbju sēklu lietošana uzturā katru dienu) būs īpaši noderīgi gados vecākiem cilvēkiem, kad palielinās osteoporozes draudi.

Ir novērots, ka cilvēki, kuri regulāri lieto sēklas, retāk cieš no mugurkaula saslimšanām un necieš no locītavu sāpēm. Šāda labvēlīga ietekme uz skeletu ir daudzām šajā produktā esošajām eļļām. Ne velti ķirbju sēklas izmanto locītavu slimību ārstēšanā un profilaksē.

Hipertensijas slimību gadījumā

“Baltās” sēklas jeb ķirbju sēklas jālieto cilvēkiem ar nestabilu asinsspiedienu. Sēklu lietošana arī samazina hipertensīvo slimību risku.

Sēklu daudzums nav ierobežots, un to lietošana nekaitēs jūsu veselībai, gluži pretēji, izlīdzinās spiedienu un uzlabos veselību. Tas ir saistīts ar to, ka šīs mazās sēkliņas satur fitosterīnus – dabiskus savienojumus, kas palīdz organismam cīnīties ar paaugstinātu holesterīna līmeni.

Depresijas gadījumā

Sēklās ir daudz triptofāna – vēl vienas vērtīgas aminoskābes, kas, uzņemot, pārvēršas serotonīnā – “laimes hormonā”, kas uzlabo garastāvokli un novērš stresa ietekmi.

Savukārt tuvāk naktij serotonīns pārvēršas melatonīnā – vēl vienā vērtīgā aminoskābē, kas normalizē mūsu miegu un lieliski nomierina nervu sistēmu.

Diabēta gadījumā

Tikai daži cilvēki zina, bet sēklu lietošana burtiski 20-30 g dienā ļauj normalizēt insulīna līmeni asinīs. To labi zina ārsti, kuri iesaka ieviest šo produktu diabēta slimnieku uzturā.

Sieviešu veselības problēmām

Pateicoties A un E vitamīniem, kurus dēvē arī par “skaistuma vitamīniem”, kā arī lielajam cinka saturam, āda atbrīvosies no pinnēm, čūliņām un melnajiem plankumiem. Turklāt nagi kļūs stiprāki un uzlabosies matu struktūra, kas padarīs tos stiprākus un pārtrauks lūšanu.

 

Leave a Comment