Negaidīti! Sešas cilvēku kategorijas, kuriem noteikti nevajadzētu ēst valriekstus

Valrieksti ir vērtīgs un noderīgs produkts, taču ne visi tos var ēst.

Valriekstu īpatnība ir ievērojamais ķīmiskais sastāvs, ar kuru nevar salīdzināt nevienu citu produktu. Valriekstus ir lietderīgi lietot uzturā, taču ir izņēmumi.

Valriekstu pozitīvās īpašības

Pateicoties vitamīnu un minerālvielu sastāvam, valrieksti pozitīvi ietekmē visa organisma darbību. Pirmkārt, saskaņā ar daudziem pētījumiem tie palīdz smadzeņu darbībai, uzlabo atmiņu un sagremotās informācijas kvalitāti. Ne velti valriekstu kodoli ir līdzīgi cilvēka smadzenēm. To veicina B grupas vitamīni, jods, dzelzs, omega-3 taukskābes.

Lasi vēl: Tikai viena zodiaka zīme 2023. gada oktobrī var gatavoties iekarot nebijušus augstumus

Valrieksti satur daudz dzelzs, tāpēc tos bieži dēvē par anēmijas palīgiem. Tie satur arī augu olbaltumvielas, kas ir šūnu būvmateriāls.

B grupas vitamīni, omega-3 taukskābes, cinks un jods pozitīvi ietekmē matu augšanu, to izskatu, kā arī palīdz stiprināt naga plāksnīti, uzlabo ādas stāvokli.

Valriekstus sauc par dabīgām zālēm pret galvassāpēm un krampjiem. Un ar E vitamīna palīdzību tie arī samazina vecuma plankumu lielumu un skaitu, palēnina ādas novecošanās procesu.

Asins stāvokli palīdz uzlabot kālijs un magnijs, ko arī satur valrieksti. To sastāvā ir hormons “melatonīns”, kas ir atbildīgs par ātrāku un vieglāku aizmigšanu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru