Negaidīti! Sešas cilvēku kategorijas, kuriem noteikti nevajadzētu ēst valriekstus

Kam nevajadzētu ēst valriekstus

Neraugoties uz visām noderīgajām īpašībām, ir cilvēku kategorijas, kuriem valriekstus ēst nav ieteicams. Jo īpaši no tiem labāk atteikties cilvēkiem ar sekojošām problēmām:

Hroniskām zarnu slimībām un ar tām saistītām problēmām – valriekstus vajadzētu ierobežot vai pilnībā izslēgt no uztura, jo liels olbaltumvielu un tauku daudzums ir grūti sagremojams, kas var pasliktināt peristaltiku.

Aizkuņģa dziedzera slimības – īpaši pankreatīts, un tas viss lielā taukskābju satura dēļ.

Asins recēšanas problēmas – ja jums ir diagnosticēta asins recēšanas problēmas, ar valriekstiem ir jābūt uzmanīgiem, jo tie veicina vēl lielāku recēšanu, kas ir saistīta ar trombu veidošanos un smagām sekām sirds un asinsvadu sistēmai;

Biežas galvassāpes – hroniskas galvassāpes (īpaši migrēna) ir kontrindikācija valriekstu lietošanai, un tas viss valriekstu sastāvā esošās vielas tiramīna dēļ, kas var izraisīt jaunus lēkmes.

Alerģijas – bērniem līdz 7 gadu vecumam parasti ieteicams dot tikai nelielu daudzumu riekstu, jo tie var izraisīt alerģiskas reakcijas.

Aptaukošanās – šis ir ļoti kalorisks produkts, tāpēc nevajadzētu to uzņemt, ja jums ir liekais svars.

Cik daudz valriekstu dienā var ēst: norma

Pirmkārt, eksperti neiesaka valriekstus kombinēt ar citiem produktiem, īpaši ogļhidrātiem. Labāk kodolus izmantot kā uzkodu variantu.

Veseli cilvēkiem dienā var apēst aptuveni 4-6 valriekstu gabaliņus, vecākiem cilvēkiem un bērniem līdz 7 gadu vecumam šis daudzums ir samazināts un ir 3-4 kodoli. Diabēta slimniekiem ieteicams apēst ne vairāk kā 2-3 riekstus.

Optimālais laiks ir vakars, jo tie satur melatonīnu, kas palīdz iemigt.

 

Leave a Comment