Nav labāka veida par sinepju pulveri cīņā ar kaitēkļiem dārzā

Daudzus dārza augus skar gliemeži, laputis, tārpi un citi kaitēkļi. Lai nebūtu jāizmanto agresīva ķīmija, mūsu senči izmantoja mājās pieejamus līdzekļus.

Viens no efektīvākajiem “mājas” līdzekļiem cīņā ar kaitēkļiem dārzā ir sinepju pulverus. Turklāt tas ir arī izmantojams kā labs mēslojums.

Sinepju pulveris pret kaitēkļiem

Zemenes, kāpostus, tomātus nesaudzē gliemeži. Bet sinepju pulveris ātri aizsūtīs izsalkušos kaitēkļus mājās. Sinepju pulveri var izmantot, lai atbaidītu laputis, augļu tārpus, ugunskrupjus. Lai to izdarītu, 100 g sinepju pulvera jāatšķaida 10 litros verdoša ūdens. Sinepju šķīdums jānotur 24 stundas, un pēc tam pievieno ziepju šķīdumu proporcijā 1 : 1.

Sinepju ūdeni var izsmidzināt uz augļu kokiem un krūmiem reizi 2 nedēļās. Pēdējo smidzināšanu var veikt 2 nedēļas pirms ražas novākšanas.

Ja jūsu dārzeņu dārzā bieži uzturas Kolorādo kartupeļu vaboles, sinepes arī tās apturēs. Atcerieties, ka Kolorādo kartupeļu vabole ātri pierod pie kaitēkļu apkarošanas līdzekļiem, un sinepes nav izņēmums, bet, ja jūs vēl neesat tās izmantojuši zemes gabalā, tagad ir īstais laiks. Izšķīdiniet 100 g sinepju pulvera un 50 g veļas ziepju 10 litros ūdens, pievienojiet 100 g etiķskābes un šķīdumu samaisiet. Tagad ar to var apsmidzināt kartupeļus, baklažānus un tomātus.

Sinepju pulveri vēl var izmantot kā mēslojumu, jo tas uzlabo augsnes struktūru, dezinficē vietu un uzlabo augsni kopumā.

Lasi vēl: 8.marta svētki: ko nozīmē redzēt gājputnu debesīs šajā dienā

Sinepes veido arī mulčas slāni un neļauj augt nezālēm. Lai izmantotu sinepes šim nolūkam, sinepju sēklas jāsēj 10 cm attālumā viena no otras un 20 cm attālumā starp rindām. Sinepju asni parādīsies 5 dienu laikā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 70%

0%

Pēc šādas procedūras galveno kultūru apzaļumotajā zemes gabalā var stādīt 1-2 mēnešus pēc siderāta pļaušanas. Tādā pašā veidā var dezinficēt augsni siltumnīcā pēc ražas novākšanas rudenī.

Pievienot komentāru