Nataša! Piedod man! Vai es varu atgriezties pie tevis?

Mēs ar vīru Sašu kopā nodzīvojām vairāk nekā 20 gadus. Mēs dzīvojām klusi un mierīgi. Mums bija vasarnīca netālu no Rīgas, uz kuru braucām katru nedēļas nogali.

Saša uzkopa dzīvokli, un es gatavoju ēst. Es domāju, ka tā dzīvosim līdz sirmam vecumam. Un tad pēkšņi Saša mani pārsteidza ar ziņu:

– Nataša, man ir žēl. Es tevi pametīšu. Es esmu iepazinies ar citu sievieti, un es viņu ļoti mīlu!

Protams, 38 gadu vecumā es nebiju muļķe. Es lieliski redzēju, ka manam vīram ir cita sieviete. Es centos no tā netaisīt traģēdiju. Es domāju, ka Saša nekad mani nepametīs.

“Labie” paziņas man bieži sūtīja pat fotogrāfijas, kurās Saša bija kopā ar savu mīļāko. Bet es to pieļāvu. Un tad Saša pēkšņi paziņoja, ka pamet mani. Man tas bija pilnīgs pārsteigums.

Labi, ka vismaz mūsu meita bija atvaļinājumā ar draudzenēm pie jūras. Lai es justos labāk, es pastāstīju draugiem, ka vīrs mani pametis.

Mēs sapulcējāmies sieviešu padomē. Viena draudzene man ieteica zaudēt svaru un atrast citu vīrieti. Cita draudzene man ieteica nekavējoties doties pie burves un atgūt vīru. Trešā draudzene man ieteica nekavējoties atrast jaunu vīrieti.

Un Kristīne teica:

– Un tu dzīvo tā, kā esi dzīvojusi! Tā būs vieglāk!
– Bet es taču nevaru tā dzīvot! Tas tik ļoti sāp!
– Bet tev tas ir jādara! Ar laiku sāpes pāries. Ticiet man! Esmu pārdzīvojusi trīs šķiršanās! Tu uzkop dzīvokli, pagatavo ēst, ej uz darbu, skaties filmu un lasi grāmatu.

– Bet kam lai es gatavoju ēst?
– Kam? Mums! Mēs nāksim pie tevis katru vakaru un ēdīsim visu, ko tu pagatavosi!

Lasi arī: 18 gadus veca meitene apprecējās ar 71 gadu vecu vīrieti, un kā uz to reaģēja viņas vecāki

Es pateicos saviem draugiem par padomu. Bet es ilgi nevarēju izlemt: kuram padomam sekot?

Galu galā es nolēmu vispirms doties pie burves. Es nofotografēju savu vīru un viņa jauno dāmu. Zīlniece izklāja kārtis, veica kādu rituālu un teica, ka mans vīrs pēc divām nedēļām atgriezīsies pie manis.

Bet viņš neatgriezās pēc divām nedēļām, un neatgriezās arī pēc mēneša. Un tajā pašā laikā es šai sievietei atdevu pusi no savas mēnešalgas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment