Kā atbrīvoties no saaukstēšanās, izmantojot tautas līdzekļus

Saaukstēšanās un gripa, iespējams, ir visizplatītākās slimības visā pasaulē, ar kurām aukstajā sezonā cieš visi – gan pieaugušie, gan bērni.

Tajā pašā laikā daudzi no mums ļoti nelabprāt lieto nebeidzamās reklāmās piedāvātos medikamentus un medicīnas laboratorijās radītās zāles, dodot priekšroku gadsimtiem pārbaudītiem tautas līdzekļiem pret saaukstēšanos.

Par laimi, to ir ļoti daudz, un tie visi mums ir pazīstami no bērnības, tāpēc jebkura māmiņa vai vecmāmiņa zina, kādus ārstniecības augus vai dabiskos produktus vislabāk izmantot dažādu simptomu gadījumā.

Vispopulārākie līdzekļi pret saaukstēšanās vai gripas pirmajām pazīmēm ir tēja ar medu un citronu, drebuļu mazināšanai ingvera tēja, kā arī garšaugu, piemēram, salvijas, kumelīšu, savvaļas rozmarīna, biškrēsliņu, liepziedu, pelašķu un asinszāles tējas.

Lai sasildītos un atbrīvotos no klepus, šādas tējas un uzlējumus var dzert ar medu. Bet īpaši liels efekts būs, ja šādas tējas dzers kopā ar aveņu, upeņu vai aroniju ievārījumu.

Lielisks tautas līdzeklis pret saaukstēšanos un aizliktu degunu ir skalošana ar siltu ūdeni ar sāli un soda, kam var pievienot pāris pilienus ķiploku sulas.

Lasi vēl: Kā saprast, ka attiecības ir beigušās: šīs brīdinājuma zīmes atvērs jums acis

Ļoti bieži saaukstēšanās gadījumā tiek nozīmētas inhalācijas, kurām var izmantot augu novārījumus vai ēteriskās eļļas, piemēram, lavandas, eikalipta, citrona, egles un citas.

Ja saaukstēšanās laikā ir stiprs klepus, varat lietot atkrēpošanas līdzekļus, piemēram, redīsu sulu, oregano, piparmētra, deviņvīru spēku, kadiķi u.c.

Smagas klepus formas gadījumā uz krūtīm ieteicams uz nakti uzlikt siltu kartupeļu, sāls vai citu līdzekļu kompreses, iespējams, pievienojot dažus pilienus ēterisko eļļu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment