Muskatrieksts palīdzēs gremošanas, kaulu krakšķēšanas un migrēnas gadījumā! Mūsu senči to lietoja regulāri…

Muskatrieksts ir muskatriekstu dzimtas mūžzaļa koka auglis, kas var dzīvot līdz pat 100 gadiem un augļus nest pirmos 40 dzīves gadus.

Viens muskatrieksta koks gadā saražo vairāk nekā tūkstoš riekstu, kas līdzinās aprikozēm.

Kvalitatīvu produktu var iegūt no riekstiem, kas ir nogatavojušies 3-4 mēnešus. Tieši no šiem augļiem var gūt maksimālu labumu, izmantojot maltu muskatriekstu kā garšvielu, kam raksturīgs bagātīgs aromāts un saldeni rūgtena garša.

Muskatrieksta lietderīgās īpašības un kontrindikācijas

Muskatrieksta priekšrocības novērtēja jau senās Romas iedzīvotāji 1. gadsimta sākumā. Šis produkts kļuva plaši izplatīts apmēram pirms tūkstoš gadiem. Jau tolaik to lietoja kā smadzeņu darbību stimulējošu līdzekli un līdzekli pret nogurumu. Muskatrieksts palīdzēja arī tikt galā ar trauksmes sajūtu.

Ne mazāk noderīga ir arī muskatriekstu eļļa – viena no piesātinātākajām aromātiskajām eļļām. To iegūst no nogatavojušos muskatrieksta koka augļu kodoliem, pēc sasmalcināšanas veicot parasto destilāciju. To izmanto aromterapijā, parfimērijā, kosmetoloģijā un medicīnā.

Attīstoties civilizācijai, muskatriekstu sāka audzēt daudzās valstīs, kas padarīja šos augļus pieejamus ne tikai bagātajiem, bet arī vienkāršajiem cilvēkiem. Tagad bez šīs garšvielas grūti iedomāties jebkuras sevi cienošas saimnieces virtuvi.

Muskatrieksta priekšrocības:

Imunitātes stimulēšana

Uzlabo asinsriti

Palīdz artrīta gadījumā

Potences uzlabošana vīriešiem

Matu un nagu stiprināšana

Aizsardzība pret reimatismu

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment