Marta Meisone ir spēcīga sieviete, kura kapsulā nodzīvoja 60 gadus

Kā iemācīties būt vienmēr pateicīgam, mācīties no katras situācijas un piedzīvot, un pulcēt ap sevi ārkārtīgi pozitīvus cilvēkus? Uz šo jautājumu, visticamāk, nav vienas atbildes, visiem vajadzētu saprast, kas viņam pašam ir svarīgi.

Šodien mēs jums pastāstīsim par sievieti vārda Martaa Meison, kura neskatoties uz to, ka viņa gandrīz visu savu dzīvi ir pavadījusi kapsulā, ir neticami optimistiska, pašpārliecināta un vienmēr ir bijusi pateicīga liktenim. Marta ir dzimusi 1937. gadā. Tāpat kā visi bērni, viņa bija aktīva, dzīvespriecīga, staigāja uz skolu un viņai patika rotaļāties ar draugiem pagalmā.

LASI VĒL: Kāpēc šīs zodiaka zīmes sevi nemīl?

11 gadu vecumā meitene saslima ar poliomielītu, ko viņa ieguva no brāļa. Tikai pēc viņa nāves viņai sāka parādīties līdzīgi simptomi, bet, lai nenobiedētu vecākus, viņa klusēja par savu stāvokli un kad šos simptomus vairs nevarēja slēpt, viņa tika nogādāta slimnīcā. Pēc apmēram mēneša meitenes muskuļi atrofējās, viņa nevarēja pati kustēties un pat elpot. Tāpēc viņa tika ievietota mākslīgās elpināšanas aparātā, ko sauca par dzelzs plaušām. Šādas kapsulas darbības princips ir tāds, ka mainoties gaisa spiedienam iekšpusē tas palīdz elpināt gulošos pacientus. Priekš šī visa procesa cilvēka ķermenim, izņemot galvu, jābūt dzelzs tvertnes iekšpusē.

Ārsti nedeva meitenei nekādas garntijas, nedeva informāciju cik dzīves gadi viņai palikuši, bet lai vai kā, Marta nodzīvoja vēl 61 gadu. Protams, milzīgu atbalstu nodrošināja radinieki un draugi un meitene dzīvoja, kaut arī tas bija grūti. Marta kapsulā absolvēja vidusskolu ar izcilības medaļu un ieguva diplomus divās prestižās universitātēs. Viņa pabeidza žurnālistus un pat strādāja vietējā laikrakstā. Sākumā māte viņai ar to palīdzēja, bet vēlāk parādījās datori, kas varēja atpazīt balsi un pārveidot teikto tekstā.

Starp citu, redakcijas darbinieki atzīmē, ka Meisonei bija neticams talants, jo lasītāju iecienīti bija viņas raksti. Martai bija daudz draugu, viņa nekad nebija nomākta, bet, gluži pretēji, vienmēr ir bijusi uzņēmuma dvēsele. Žurnāliste ir izlaidusi arī savu grāmatu ar nosaukumu “Ieelpo, izelpo: dzīve mākslīgās elpošanas aparāta ritmā”, kur viņa stāsta, kā novērtē dzīvi un netērē laiku fiktīvai depresijai un problēmām. Dažas reizes Marta varēja “atstāt” kapsulu, bet tikai ļoti īsu laiku un diez gan reti. “Dzīvot ar domu, ka tava dzīve jebkurā brīdī var aprauties, ir ļoti grūti, tas man deva spēku priecāties par katru sekundi,” savā grāmatā atzina autore.

LASI VĒL: Trīs zodiaka zīmes, kuras nemīl nevienu citu kā tikai sevi

Marta Meisone pārdzīvoja savus vecākus un nomira 72 gadu vecumā 2009. gadā. Viņas liktenis ir iespēja vēlreiz padomāt par to, kā mēs dzīvojam savu dzīvi.

COMMENTS

Pievienot komentāru