Lūk, kāpēc es lieku cukuru pie siera

Siers ir viens no populārākajiem pārtikas produktiem ar dažādām garšām un tekstūrām.

Tomēr retais zina, ka siera gabalam vienmēr jāpievieno rafinēta cukura kubs vai tikai karote cukura.

Šo metodi novērtēja TikTok lietotāji – video ar to savāca 2,2 miljonus skatījumu, desmitiem tūkstošu atzīmju Patīk, tūkstošiem saglabājumu un simtiem komentāru.

Rafinētā cukura kubiņš vai vienkārši karote cukura sieram

“Kāpēc es par to uzzināju tikai 43 gadu vecumā?” jautāja video autors, kurš tagad sieram pastāvīgi pievieno cukuru. Priekš kam?

Tas viss attiecas uz uzglabāšanu. Pēc lietotāja teiktā, ja sieru glabā maisiņā, tas ātri sapelē. Produktu labāk likt traukā, un līdzi arī cukura kubiņu.

“Cukurs izsūks lieko mitrumu,” atzīmēja autors. Šī iemesla dēļ siers ledusskapī nesabojāsies.

Tikai pareiza siera uzglabāšana nodrošinās nogatavināšanas periodā iegūtās garšas un aromāta saglabāšanos. Kam jāpievērš uzmanība, liekot ledusskapī siera kubiņus vai šķēles?

Lasi arī: Lilijas rudenī – izrakt vai atstāt? Strīdīgs un dārzniekiem neizprotams punkts ir ikgadējā liliju sīpolu rakšana rudenī

Siera izstrādājumiem, tāpat kā jebkuram citam pārtikas produktam, ir noteikts derīguma termiņš, un pēc oriģinālā iepakojuma atvēršanas tos nevajadzētu uzglabāt pārāk ilgi. Galvenie ir šādi faktori:

temperatūra;

mitrums.

Siera uzglabāšanas temperatūra

Sieriem patīk neliels vēsums, bet ne aukstums. Ideāla uzglabāšanas temperatūra lielākajai daļai sieru ir no 2 līdz 6 grādiem.

Svaigos sierus, piemēram, mocarellu liek ledusskapja aukstākajā vietā, tas ir, pašā apakšā. Cietie vai puscietie sieri, piemēram, Čedaras, Ementālas vai Parmezāna sieri, dod priekšroku nedaudz “siltākai” videi – novietojiet tos ledusskapja augšējos plauktos.

Leave a Comment