LTRK Latgales padome un no Latgales ievēlētie Saeimas deputāti turpina diskutēt par biznesa attīstību reģionā

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Latgales reģionālās padomes locekļi piektdien, 22.februārī, Daugavpilī jau otro reizi tikās ar 13.Saeimas deputātiem,

kuri ievēlēti no Latgales reģiona, kur vienojās, ka jāizstrādā atsevišķs regulējums darbaspēka nodokļu jomā Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) uzņēmumiem, kā arī jāuzsāk sarunas par Daugavpils lidostas atjaunošanu.

Šoreiz sarunās piedalījās Juris Rancāns un Andris Kazinovskis no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), Janīna Kursīte – KPV LV, Janīna Jalinska – Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Edmunds Teirumnieks – Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Inga Goldberga, Jānis Krišāns un Ivans Ribakovs no politisko partiju apvienības „Saskaņa”, kā arī Aldis Adamovičs no partiju apvienības „Jaunā Vienotība”.

Tika pārrunāta jaunizveidotās Valdības deklarācija, kā arī izvirzītās prioritātes. Deputāti un uzņēmēji vienojās, ka pašreiz celt minimālo algu nav iespējams, taču jādomā par neapliekamā minimuma paaugstināšanu, lai tādējādi samazinātos ar nodokļiem apliekamā algas daļa. Tāpat arī notika diskusijas par to, ka pašreiz Latgalē uzņēmējdarbība attīstās lēnāk nekā citos reģionos, tādēļ jādot biznesam papildu stimuli caur nodokļu sistēmu, izveidojot cita veida darbaspēka izmaksu regulējumu Latgales SEZ izvietotajām kompānijām.

Vēl klātesošie vienojās, ka jāuzsāk sarunas ar Aizsardzības un Satiksmes ministrijām, kā arī Daugavpils domi, lai atjaunotu Daugavpils lidostas darbību, kas nodrošinātu daudz lielāku mobilitāti reģionā.

Tāpat kā citos reģionos, arī Latgalē uzņēmēji arvien biežāk sastopas ar mājokļu nepietiekamību, tādēļ arī šo problēmu LTRK padomes locekļi aicināja risināt, iesaistot finanšu institūciju Altum vai domājot citus risinājumus, jo arvien grūtāk piesaistīt speciālistus un profesionāļus.

Diskusijas ar Latgalē ievēlētajiem 13.Saeimas deputātiem plānotas reizi ceturksnī ar mērķi izvirzīt vienotus un izpildāmus mērķus biznesa vides uzlabošanai reģionā. Pirmā tikšanās notika 30.novembrī, kur tika plašāk runāts par Nacionālo attīstības plānu, darbaspēka nepietiekamību, kā arī problēmām ar īres namu pieejamību un citiem jautājumiem.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Pēc biedru skaita LTRK ir lielākā uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies vairāk nekā 2500 individuāli biedri un vairāk nekā 60 uzņēmēju biedrības. LTRK individuālo biedru – uzņēmumu – apgrozījums 2017.gadā pārsniedza 14,8 miljardus eiro.

LTRK pārstāv savu biedru – uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma – vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) – biedre.

Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevaldības organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts jau 80.gadu!

Leave a Comment