Lielākie Volstrītas analītiķi ir noskaņoti pozitīvi par šīm 3 dividendes maksājošām akcijām

Tā kā septembrī gaidāms, ka Federālo rezervju sistēma samazinās procentu likmes, dividendes izmaksājošās akcijas varētu gūt labākus rezultātus.

Tas ir tāpēc, ka šo akciju dividenžu ienesīgums izskatīsies pievilcīgāks salīdzinājumā ar peļņu, ko piedāvā citi ienākumus nesoši aktīvi, tostarp obligācijas.

Ņemot vērā plašo uzņēmumu, kas maksā dividendes, klāstu, ieguldītājiem varētu būt grūti izvēlēties pareizās akcijas. Ieguldītāji, izvēloties pievilcīgas dividenžu akcijas ar labiem finanšu rādītājiem, var vēlēties ņemt vērā labāko analītiķu ieteikumus.

Šeit ir trīs dividenžu akcijas, ko izcēluši labākie Volstrītas profesionāļi TipRanks – platformā, kurā analītiķi tiek vērtēti, pamatojoties uz viņu iepriekšējiem rezultātiem.

EPR Properties

Šīs nedēļas pirmā dividenžu akcija ir EPR Properties (EPR ), nekustamā īpašuma ieguldījumu fonds. Tā darbība ir vērsta uz pieredzes īpašumiem, piemēram, kinoteātriem, atrakciju parkiem, ēdināšanas un spēļu centriem un slēpošanas kūrortiem. EPR piedāvā 7,3 % dividenžu ienesīgumu.

RBC Capital analītiķis Maikls Kerola nesen paaugstināja EPR reitingu no “turēt” uz “pirkt” un paaugstināja mērķa cenu no 48 USD uz 50 USD. Viņš uzskata, ka uzņēmums ir veiksmīgi pārvarējis grūtos darbības apstākļus, tostarp Covid-19 pandēmiju un aktieru/scenāristu streikus.

Kerola uzskata, ka EPR ir labākā pozīcijā, lai sasniegtu labvēlīgus rezultātus, jo iepriekš minētie nelabvēlīgie faktori mazinās.

Visbeidzot, Kerola uzsvēra, ka EPR augsto dividenžu ienesīgumu pienācīgi aizsargā tās gandrīz 70 % koriģētais darbības izmaksu koeficients un stabila bilance ar 5,2 reizes lielāku neto parāda attiecību pret peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas.

Energy Transfer

Nākamais dividenžu izvēle ir Energy Transfer (ET ), komandītsabiedrība. Šī vidējas aprites enerģētikas kompānija 19. augustā veica ceturkšņa naudas sadali 32 centu apmērā par vienu sertifikātu, atspoguļojot 3,2% pieaugumu gada laikā. Energy Transfer ir 8 % dividenžu ienesīgums.

Uzskats par dabasgāzi ir optimistisks, jo paredzams, ka tā nodrošinās lielāko daļu no mākslīgā intelekta datu centru enerģijas pieprasījuma. Akjols uzsvēra, ka ET vadība uzskata, ka uzņēmuma stabilais pārklājums var nodrošināt dabasgāzi, kas nepieciešama datu centru nepārtrauktai energoapgādei.

Akjols norādīja, ka ET gūst labumu arī no pieprasījuma pieauguma no komunālo pakalpojumu sniedzējiem, galvenokārt Teksasā un Floridā. Šie divi štati piedāvā ET pievilcīgas izaugsmes perspektīvas, ņemot vērā to potenciālos datu centrus un ievērojamo iedzīvotāju skaita pieaugumu.

Walmart

Lielveikalu mazumtirgotājs Walmart (WMT ) nesen pārsteidza investorus ar optimistiskiem 2025. finanšu gada otrā ceturkšņa rezultātiem. Uzņēmums arī paaugstināja sava visa gada prognozes, atspoguļojot labus rezultātus pirmajā pusgadā.

Walmart turpina atalgot akcionārus ar dividendēm un akciju atpirkšanu. Pirmajā 2025. gada fiskālā pusgadā uzņēmums izmaksāja dividendes vairāk nekā 3 miljardu ASV dolāru apmērā un atpirka akcijas  2,1 miljarda ASV dolāru vērtībā. Šī gada sākumā Walmart palielināja dividendes par 9 % – līdz 83 centiem par akciju. Tas bija 51. gads pēc kārtas, kad uzņēmums palielināja dividendes.

Pēc 2. ceturkšņa rezultātu publicēšanas Baird analītiķis Pīters Benedikts atkārtoti apstiprināja Walmart pirkšanas reitingu un paaugstināja mērķa cenu no 70 USD uz 82 USD. Viņš uzsvēra, ka mazumtirgotājs ieguva tirgus daļu, neraugoties uz nestabilu makroekonomisko situāciju, pateicoties tam, ka tas pastāvīgi koncentrējas uz vērtību un ērtībām.

Analītiķis norādīja, ka Walmart otrā ceturkšņa rezultāti skaidri atspoguļo tā pārveides centienu ietekmi, “jo ~70 % no ASV kompromisa pieauguma noteica digitalizācija un >50 % no visa uzņēmuma [peļņas pirms procentiem un nodokļiem] pieauguma nodrošināja augstākas maržas reklāmas/dalībnieku ienākumu plūsmas”.

Benedikts arī uzsvēra, ka Walmart 12 mēnešu peļņa no ieguldījumiem ir palielinājusies par 10 bāzes punktiem, sasniedzot 15,1 %. Šo uzlabojumu veicināja uzņēmuma ieguldījumi tādās jomās kā automatizācija un ģeneratīvais mākslīgais intelekts.

 

Leave a Comment