LEILALI uzstājas “SVIESTA kulšanas” koncertu sērijā Valmiermuižā

Izzinot atšķirīgās folkmūzikas šķautnes, “SVIESTA kulšanas” koncertu sērijā 13.aprīlī plkst. 20.00 Valmiermuižas alus darītavā uzstāsies LEILALI ar programmu “Samtainā tumsa”. Koncerti tiek rīkoti, lai ieskandinātu starptautisko etnofestivālu “SVIESTS 2018”, kas gaidāms jau šīs vasaras sākumā.

LEILALI vedīs dvēseles seno dziesmu ceļojumā “Samtainā tumsa”. Tas būs brīdis, kurā ļaut savai sirdij klusumā runāt. Aijājot ar aizlaiku šūpuļdziesmām LEILALI kopā ar mīļiem skaņu biedriem Lauru Melni (instrumenti), Viesturs Melders (ģitāra) un stāstnieci Inin aicina piedzīvot nakts maģiskumu ar plaši atvērtām acīm un sirdīm kopā.

“Samtainā tumsa” ir neparasti izdziedātas, citādākas dvēseles šūpuļdziesmas. Seni dziedājumi vēl nedzirdētā skanējumā un interpretācijā, kas ieaijā, mierina un veldzē dvēseli, aizvedot lielus un mazus dziļi, dziļi iekšpusē – pie vispatiesākā sevis. Šūpuļdziesmas kā robeža starp miegu un nomodu, starp realitāti un sapņiem, starp būšanu pieaugušam un aizvien vēl bērnam. Dziedātāja Leila Alijeva saka: “Tās ir dziesmas, kas iežūžo aizlaiku transa stāvoklī, kad robeža starp iekšējo un ārējo kļūst ļoti trausla un izgaismojas ikdienā netveramais. Šūpuļdziesmas izsenis bijušas instruments, kā cilvēks ieaijāts mierā un mīlestībā, sniedzot drošības un patvēruma sajūtu, iedvesmojot savienoties ar visdziļāko iekšējo pasauli.”

Ielūgumu cena: 5,00 EUR, tos var iegādāt “Biļešu Paradīze” kasēs un Valmiermuižas alus tirgotavā, Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā.

2018. gada 16. jūnijā Valmiermuižā notiks etnofestivāls “SVIESTS”. Festivāla, kurš sakrīt ar Latvijas simtgades svinībām, tēma ir “baltu ciltis”, kas atspoguļosies mūzikā, amatniecībā un kulinārijā. Papildu labākajām latviešu etnogrupām uzstāsies arī dienvidu kaimiņtautu mūziķi, kuru valstis atrodas bijušajās baltu cilšu teritorijās – Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Sīkāku informāciju meklējiet www.etnosviests.lv

Pasākumu rīko Valmiermuižas kultūras biedrība un Kultūras menedžmenta centrs “Lauska”. Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Valmiermuižas alus darītava.

Leave a Comment