Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē lems par aktuālo tranzīta un loģistikas nozarē

Trešdien, 14.februārī, plkst. 12:00, Ministru kabineta Zaļajā zālē notiks Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes (LOTLP) sēde, kuru vadīs Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Padome izskatīs jautājumu par finanšu līdzekļu pieejamību Latvijas ostu un transporta infrastruktūras projektiem ES 2014.-2020.gada budžeta ietvaros un šo projektu realizācijas gaitu 2018.gadā, kā arī finansējumu un prioritātēm nākamajā plānošanas periodā.

Satiksmes ministrija padomei ziņos par aktualitātēm Eiropas savienības (ES) TEN-T tīkla attīstībā un transporta infrastruktūras projektu realizēšanā, kā arī par dzelzceļa infrastruktūras attīstības indikatīvā plāna virzību un daudzgadu līgumu starp valsti un dzelzceļa pārvadātāju izstrādes gaitu.

Vides aizsardzības un reģionālās ministrija padomi informēs par kuģa dzinēju izplūdes gāžu filtrēšanas atlikumu apsaimniekošanu.

Finanšu ministrija padomei ziņos par risinājuma attiecībā uz nokavējuma naudas līmeņa apmēru un tās piemērošanu izvērtēšanu.

Savukārt Ekonomikas ministrija padomi informēs par atbalsta iespējām Tranzīta un loģistikas nozares ārējo tirgu apguvei un ārējā mārketinga sekmēšanu.

Padome izskatīs jautājumu par prioritārās apkalpošanas noteikšanu militāriem kuģiem, kā arī kuģiem, kuri pārvadā militārās kravas. Plānots, ka padome apstiprināts Ostu attīstības fonda 2017.gada pārskatu.

INFO medijiem, kuri vēlas apmeklēt sēdi: aicinām līdz 14.februāra, plkst. 09.00 pieteikties Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā – sūtot e-pastu uz [email protected] vai zvanot t. 20604166. TV un foto iespēja tiek nodrošināta sēdes sākumā. Atbildes uz žurnālistu jautājumiem padomes locekļi, kā arī institūciju pārstāvji sniegs pēc sēdes. LOTLP sēdes iespējams vērot arī attālināti-tiešsaistē: http://www.mk.gov.lv/lv/tiesraide-2# .

Pievienot komentāru