Lai biskvīts sanāktu gaisīgs un pufīgs, nepieciešams stingri ievērot dažus noteikumus

Lai cepeškrāsnī uzceptu klasisku biskvītu, nepietiek ar svaigiem produktiem un rakstisku recepti. Jums ir jābūt noteiktām prasmēm un jāzina cepšanas noslēpumi, lai nepieļautu kļūdas.

Biskvīta mīklas sastāvā ir minimums produktu, bet nianses var atšķirties. Tas var būt šokolādes, burkānu vai vaniļas biskvīts. Dalāmies ar vienkāršiem ieteikumiem, kas noteikti jāņem vērā, cepot biskvītu, neatkarīgi no tā veida!

Pirmkārt, svarīga ir veidnes sagatavošana. Apakšai jābūt ietaukotai, bet malām, gluži pretēji, jābūt sausām.

Formas apakšdaļu pārklājiet ar pergamentu vai foliju. Kad mīkla ir gatava, pārvietojiet to uz sagatavoto formu un ievietojiet labi sakarsētā cepeškrāsnī cepšanai.

Nepieredzējušiem iesācējiem šeit sākas īstie meklējumi. Līdz kādai temperatūrai jāuzsilda cepeškrāsns? Šajā gadījumā var būt piemēroti gan 170, gan 200 grādi! Jums ir jāpārzina savas sadzīves ierīces un to īpatnības.

Lasi vēl: Kā uzvarēt “stresa apēšanu”

Kamēr jūs neiepazīsiet savu cepeškrāsni, jums nekas vairāk par cepumu nesanāks. Ir liela atšķirība starp gāzes plītiņu un modernu cepeškrāsni ar sildelementiem apakšā un augšā.

Biskvīta cepšanas laiks svārstās no pusstundas līdz 50 minūtēm. Ņemiet vērā cepeškrāsns veidu un tās iespējas. Pēc saviem ieskatiem varat pagarināt vai saīsināt cepšanas ilgumu. Cepeškrāsnīs ar abpusēju sildīšanu mīkla izcepas labāk.

Olas mīklas pagatavošanai labāk izņemt no ledusskapja iepriekš. Atdalot olas, jābūt uzmanīgiem: piliens dzeltenuma un olu baltuma putas nebūs iespējams sakult.

Darba piederumiem un mikserim jābūt attaukotiem un pilnībā sausiem.

Neatveriet cepeškrāsni, kamēr mīkla nav izcepusies: pēkšņās temperatūras maiņas dēļ biskvīta mīkla saraujas. Vecā cepeškrāsnī ar saplaisājušiem blīvējumiem var iekļūt auksts gaiss, un konditorejas izstrādājumi paliks plakani.

Biskvītu mīklu nedrīkst pēkšņi izņemt no krāsns. Vispirms nedaudz atveriet durvis, lai ieplūstu svaigs gaiss, un tikai tad izņemiet biskvītu no cepeškrāsns.

Ar karstajiem biskvītiem neveiciet nekādas darbības. Izņemiet un sagrieziet tos, kad tie ir pilnībā atdzisuši.

 

Leave a Comment