Kā uzvarēt “stresa apēšanu”

Ja esat no tiem, kas skrien uz virtuvi, lai atrastu sev kādu mierinošu ēdienu, kad jūtaties sasprindzināti vai pārlieku emocionāli, tad nejūtieties vientuļi, jo noteikti neesat vienīgie, kas to dara!

Iespējams, jūs arī neesat vienīgie, kas cer iemācīties, kā pārvarēt emocionālo ēšanu.

Liela daļa no mums ķeras pie stresa noēšanas, kad pārdzīvo īpaši emocionālus brīžus, taču pārlieku liela pieķeršanās ēdienam nekad nenāks par labu, tāpēc sekojiet šiem soļiem, kas palīdzēs jums noskaidrot, kā pārvarēt emocionālo ēšanu.

Ēšanas vietā sāciet kustēties

Ja jums šķiet, ka jūs nospiež sienas un vienīgais, par ko spējat domāt, ir saldējuma trauks, tad novērsiet šīs domas, pieceļoties un dodoties pastaigā brīvā dabā. Tā vietā, lai dotos uz ledusskapi, dodieties uz parku un pastaigājieties pa kādu ainavisku vietu. Jūsu stresa līmenis samazināsies, un jūs netuvosieties virtuvei. Ja tā nav labākā atbilde, kā pārvarēt emocionālo ēšanu, tad es nezinu, kas ir.

Pamēģini kaut ko jaunu

Nodarbojieties ar kādu jaunu hobiju vai atrodiet kaut ko tādu, kas spēj novērst jūsu domas no ēdiena, ko vēlaties ēst, lai justos labāk. Tas var būt jebkas cits, sākot no adīšanas līdz iestāšanās grāmatu klubā vai beidzot sakārtot savu mūzikas bibliotēku. Jebkas, kas novērš jūsu uzmanību!

Izveidojiet atbalsta sistēmu

Izveidojiet ap sevi tuvinieku atbalsta sistēmu, kas palīdzēs jums neļauties kārdinājumiem, kā arī neļaus jums būt tik emocionālam! Dažkārt pietiek tikai ar labu sarunu ar draugu, lai izkļūtu no depresīva stāvokļa.

Lasi vēl: Kāds labums ir gulēt zeķēs?

Meklējiet enerģijas lādiņus

Lai iegūtu enerģijas devu, jums nav jādodas uz sporta zāli. Enerģijas pieplūdums var būt tikpat vienkārši iegūstams kā ieslēgt savu mīļāko dziesmu un piecas minūtes dancot kā traks savā viesistabā. Šis nelielais endorfīnu pieplūdums var aizbiedēt jebkuru nelielu tieksmi pēc ēdiena!

Plāno savas maltītes

Apsēdieties svētdienas rītā un sastādiet ēdienreižu plānu nākamajai nedēļai. Arī partiju sagatavošana var būt lieliska, jo tas nozīmē, ka vakariņas jūs sagaidīs, kad atgriezīsieties mājās. Ja jūtaties emocionāli, varat ieturēt kaut ko veselīgāku, nevis pasūtīt picu.

Miegs

Lielisks veids, kā regulēt savu emocionālo stāvokli, ir uzturēt regulāru, veselīgu miega režīmu. Jo mazāk esat noguris, jo mazāk stresa, un tas nozīmē, ka jums nebūs tik daudz emociju izraisītu ēšanas sēriju!

Leave a Comment