Kurš teica, ka Latvijā sapņi nepiepildās? Lūk bijusī VID amatpersona īsā laikā pēc aiziešanas no dienesta kļuvusi par miljonāru


Izrādās, ka ir nepareizi uzskatīt, ka Latvijā nav iespējams īsā laikā no nekā kļūt par bagātniek. Par šo faktu liecina bijušās VID struktūrvienības amatpersonas “veiksmes stāsts”.

Šo informāciju atklāja TV24 raidījums “STOPkadri” kopā ar Armandu Puči.

2018. gadā bijusī struktūrvienības amatpersona atstāja savu darbu VID un pēc tam, kad beidzās darba attiecības,  iesniedza amatpersonas deklarāciju. Pēc deklarācijas, personas kontā bija uzkrāti 6500 EUR (alga), savukārt skaidrā naudā uzkrājumi sasniedza summu 14 200 EUR. Tomēr deklarācijā nav pievienoti dati par personas kapitāldaļām uzņēmumos vai kāda cita īpašuma piederību.

Lasi arī: Bijušais Eirovīzijas dalībnieks Dima Bilans publiski atklāj taisnību par smagu saslimšanu un kā ar to nākas sadzīvot

Pēc pāris gadiem, 2022. gadā, šī bijusī VID amatpersona, kas, pēc viņas pašas teiktā, aizgāja no VID ar pieticīgu “rokassomiņu”, ir kļuvusi par patieso labuma guvēju 7 uzņēmumos. Jaunākie pārskati par 2021. gadu kā aktīvu kopsummu šajos uzņēmumos pieaugusi līdz 8,4 miljoni EUR, ar 2,3 miljoniem “reālas” naudas kontā un arī nekustamo īpašumu bilances vērtību 1,6 miljoni.

Raidījuma vadītājs A. Puče cenšas atrisināt noslēpumu, kas slēpjas aiz bijušās VID amatpersonas pēkšņi straujās bagātības palielināšanās. Vai tā ir mantojuma vai loterijas dēļ – tas ir jānoskaidro. Lai sniegtu skaidrību šajā situācijā, Puče sola personīgi nodot raidījuma  vēstuli ģenerālprokuroram Jurim Stukānam, kurš uzaicināts piedalīties raidījumā “Kārtības rullis” pirmdienas vakarā.

TV24 raidījuma “STOPkadri” sadaļā “WHO IS WHO” ir pieejams apkopoti Latvijas politiķu un valsts amata personu CV, informāciju par viņu izglītību, parādsaistību summu, iepriekšējo pieredzi, partiju piederību un citiem sasniegumiem. Jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda” tiek aplūkota informācija par personām, kas Latvijā noteic, kurus uzskatās par ietekmīgiem un bagātiem, bet arī tiek risināts jautājums par to, kā šīs personas ietekmē sabiedrisko dzīvi.

Lūk video:

COMMENTS

Pievienot komentāru