Kurā mēnesī dzimst paši gudrākie bērni pēc zinātnieku domām. Ja varētu uzminēt…

Visi vecāki vēlas, lai viņu bērns būtu pats gudrākais un veiksmīgākais. Tam dēļ vecāki rūpīgi plāno mazuļa ieņemšanas laiku. Un ne velti, jo zinātnieki apgalvo, ka paši gudrākie bērni dzimst septembrī!

Kembridžas zinātnieku grupa ir pētījusi vairāk nekā 1,2 miljonu bērnu (6–15 gadus vecu) garīgo attīstību. Pētījums tika veikts Floridas valsts skolās.

Izrādījās, ka septembrī dzimušajiem cilvēkiem bija augstākas atzīmes. Turklāt septembrī dzimušie bija mazāk sastopami nepilngadīgo kolonijās.

Paralēli tam zinātnieki veica tādu pašu pētījumu starp vecākiem cilvēkiem. Viņi noskaidroja, ka augstākās izglītības iestāžu studentu un absolventu vidū arī veiksmīgākie bija septembrī dzimušie.

Informācija par šo pētījumu tika publicēta ASV Ekonomiskās pētniecības biroja specializētā izdevumā.

Starp citu, zinātnieki arī noskaidroja, kurā mēnesī dzimst veselīgākie bērni. Lai to izdarītu, viņi analizēja datus no vairāk nekā 1,7 miljoniem pacientu 20 gadu laikā. Rezultātā izrādījās, ka veselīgākie cilvēki ir dzimuši maijā, un oktobrī dzimušie visbiežāk vēršas pie ārstiem.

Zinātnieki apgalvo, ka risks saslimt vismaz ar 55 no vairāk nekā pusotra tūkstoša slimībām, kas pazīstamas šodien, ir atkarīgs no mēneša, kurā persona piedzima.

Piemēram, martā dzimušie biežāk cieš no sirds problēmām. Cilvēki, kas dzimuši jūlijā un oktobrī, biežāk slimo ar astmu nekā citi. Uzmanības deficīts un hiperaktivitāte apdraud novembrī dzimušos.

Tomēr ir vērts uzsvērt, ka lielākoties bērna garīgās spējas un veselība ir atkarīga no ģenētikas, apstākļiem, kādos bērns aug un kā vecāki attīsta bērnu.

Bet vai tu esi pamanījis, ka septembrī dzimušie ir paši gudrākie?

avots: stories.thebl.com

COMMENTS

Pievienot komentāru