Ko kaķis vēlas jums pateikt ar savu asti

Astes gala raustīšana

Astes raustīšanās ir līdzīga vicināšanai, bet bieži vien ietver vairākas astes gala kustības. Kaķi astes galu rausta, kad medī vai aktīvi spēlējas ar kādu rotaļlietu, kā arī tad, kad ir nedaudz satraukti vai aizkaitināti.

Aste lēni šūpojas no vienas puses uz otru

Visbiežāk lēna astes šūpošanās liecina par to, ka kaķis ir dziļi uz kaut ko koncentrējies vai ka kaķim ir plēsēja uzvedība.

Strauja astes šūpošana

Varētu domāt, ka kaķi ir tikpat laimīgi kā suņi, kad viņi strauji vicina asti, taču tā nav. Aste, kas strauji šūpojas uz priekšu un atpakaļ, norāda, ka kaķis ir nelaimīgs, satraukts vai nobijies. Jo kaķis ir dusmīgāks, jo straujāk tas vicina asti uz priekšu un atpakaļ.

Aste uz augšu 45 grādu leņķī

Aizmugurē izstiepta, bet uz augšu pacelta aste var nozīmēt, ka jūsu kaķis nezina, kā viņš vai viņa šobrīd jūtas.

Aste savilkta ap ķermeni

Ja jūsu kaķis sēž vai guļ, cieši savijis asti ap ķermeni, tas nozīmē, ka viņš ir nobijies, aizstāvas, nervozē vai jūtas neērti.

Aste karājas uz leju līkumā

Ja jūsu kaķa aste karājas ar izliekumu pie pamatnes, tā ir zīme, ka jūsu kaķu draugs ir mazliet nobijies vai mazliet aizstāvas. Atcerieties: jo zemāk ir nolaidusies jūsu kaķa aste, jo vairāk viņš ir satraukts vai nobijies. Un kopumā aste zemāk par muguras līmeni norāda uz kādām negatīvām izjūtām.

 

Leave a Comment