Ko darīt ar vistu, kurai ir nepatīkama smaka, ir veidi, kā to glābt

Gadās, ka pēc smagas dienas vakarā atgriežaties mājās, un vairs neatliek enerģijas gatavot. Iegādātos produktus jūs vienkārši ieliekat ledusskapī līdz labākai dienai. Nākamajā dienā jūs izņemat gaļu no ledusskapja, ko tikko iegādājāties vakar, un vista smaržo pavisam nepatīkami. Tev žēl vistas, un sevis. Lai izvairītos no šādiem gadījumiem, iesakām iegādāto vistu no maisiņa pārnest uz pergamentu, lai gaļa var elpot. Bet vai ir iespējams izglābt vistu, kurai maisā trūkst gaisa?

Izrādās, ka nepatīkamā vistas smarža ne vienmēr nozīmē, ka gaļa ir sabojājusies. Tas ļoti labi varētu būt maisā noslāpēts produkts. Šādu gaļu joprojām var ietaupīt, ja sagatavojat īpašu marinādi.

Vienkārši rūpīgi pārbaudiet vistu. Bojātu gaļu nav vērts glābt, pretējā gadījumā cena būs pārāk augsta – tā ir jūsu veselība. Nepatīkamas smakas gadījumā esmu jums sagatavojusi veselu sarakstu ar marinādēm un citiem trikiem.

Lasi arī: Jeļena Golunova: ko darīt, ja jums nav pietiekami daudz enerģijas un spēka

Kā saglabāt gaļu

1.Kumelīšu novārījums. Kumelīte no aptiekas ir lielisks antiseptisks līdzeklis. Ēdamkaroti sausas kumelītes aplej ar verdošu ūdeni. Ļaujiet buljonam brūvēt 10–15 minūtes. Atšķaida ar vienu litru ūdens istabas temperatūrā. Ar šo buljonu pārlejiet vistu un ļaujiet tai nostāvēties vismaz stundu.

 

2.Kālija permanganāta šķīdums. Atšķaida kālija permanganātu ļoti vājā konsistenci. Ūdenim jābūt gaiši rozā krāsā. Vistas gaļu sagriež vajadzīgā izmēra gabaliņos. Iemērciet tos šajā šķīdumā vairākas stundas.

3.Ķiploku marināde. Nomizo sešas ķiploka daiviņas. Vistas gabaliņiem izveido “kabatas” un tajās ievieto sasmalcinātas trīs ķiploka daiviņas. Ar ķiploku spiedi izspiež atlikušās trīs daiviņas, pievieno nedaudz maltu piparu, sāli un jebkuras aromātiskās garšvielas. Rūpīgi pārklājiet vistu ar šo pastu. Liek bļodā, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī uz pāris stundām.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment