Ko darīt ar vistu, kurai ir nepatīkama smaka, ir veidi, kā to glābt

4.Ogles. Tam ir spēcīgs absorbējošs līdzeklis, kas viegli novērš nepatīkamo gaļas smaku. Sildiet ogles metāla bļodā. Vistas gabaliņus liek karstās oglēs un pārklāj ar ciešu vāku. Noteikti noņemiet no karstuma, lai vista nepiedegtu. Atstāj uz apmēram stundu.

Vistas smaržo nepatīkami: citi triki

1.Sāls sālījums. Litrā ūdens izšķīdina divas ēdamkarotes sāls. Jūs varat pievienot ogles gabalu, bet tas darbosies arī bez tā. Iemērciet vistu šajā sālījumā un ļaujiet tai atpūsties vismaz trīs stundas.

2.Garšvielu marināde. Traukā sajauc aromātiskās garšvielas, nedaudz cukura un sāli. Rūpīgi ierīvējiet vistu ar sagatavoto maisījumu. Ļaujiet tai nostāvēties stundu. Jums tas nav jāliek ledusskapī.

 

3.Etiķa marināde. Etiķis ne tikai palīdzēs noņemt gaļas appelējušo smaku, bet arī padarīs to maigāku. 100 ml etiķa atšķaida 50 ml ūdens. Jūs varat izmantot jebkuru etiķi. Traukā izspiež dažas ķiploka daiviņas, pārlej ar ēdamkaroti olīveļļas un garšvielām. Visu kārtīgi samaisa un iemērc vistu šajā marinādē. Ļaujiet tai marinēties apmēram stundu.

4.Sinepju marināde. Sinepes ir universāla garšviela gaļai. Tas arī lieliski novērš sēnīšu smakas. Ierīvē sinepes no visām pusēm sagrieztu putnu gaļu. Liek gabaliņus bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Ja iespējams, atstāj marinēties uz nakti.

5.Jogurts. Visi raudzētie piena produkti var novērst nepatīkamo smaku. Turklāt tā ir brīnišķīga, maiga marināde. Lai to pagatavotu, vajadzēs 200 ml jogurta, ēdamkaroti citrona sulas, dažas smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes koriandra un kurkuma. Visu kārtīgi samaisa un ar šo marinādi pārlej vistas gabaliņus. Liek ledusskapī uz stundu.

Lasi arī: Jeļena Golunova: ko darīt, ja jums nav pietiekami daudz enerģijas un spēka

6.Citronu marināde. Etiķa vietā varat izmantot citronu sulu vai citronūdeni. Lai pagatavotu citronūdeni, vienu citronu sagriež šķēlēs un piepilda ar aptuveni 400-500 ml ūdens, pievieno šķipsniņu sāls. Šajā marinādē iemērciet vistu apmēram 20–30 minūtes.

Mēs ceram, ka šie vienkāršie dzīves rīki palīdzēs jums izglābt vistu un pagatavot gardu ēdienu. Kādas metodes jūs zināt, lai novērstu nepatīkamo smaku? Dalieties komentāros zem šī ieraksta!