Ķīnas autobūves uzņēmums GAC apsver iespēju ražot elektromobiļus Eiropā, ņemot vērā tarifu draudus

Ķīnas valstij piederošais autobūves uzņēmums GAC apsver iespēju ražot elektromobiļus Eiropā, lai izvairītos no ES tarifiem, svētdien aģentūrai Reuters pavēstīja tā starptautiskā biznesa ģenerāldirektors, pievienojoties arvien pieaugošajam Ķīnas uzņēmumu sarakstam, kas plāno vietējo ražošanu Eiropā.

Uzņēmums GAC ir viens no lielākajiem Ķīnas autoražotājiem, un tā mērķis ir līdz 2030. gadam pārdot 500 000 automobiļu ārzemēs. Lai atbalstītu šos centienus, GAC ir izveidojis pētniecības un attīstības (R&D) centru Milānā, Itālijā. Šis centrs koncentrējas uz dizaina inovācijām un Eiropas tirgum pielāgotu konceptuālu automobiļu izstrādi.

Milāna, kā dizaina un radošuma centrs, tika izvēlēta, lai izmantotu Eiropas kultūras un dizaina priekšrocības, lai palielinātu GAC produktu pievilcību. Turklāt GAC apņemšanos ieviest inovācijas atbalsta tādi nozares veterāni kā Stefans Janēns, kurš iepriekš strādājis Renault un vada dizaina studiju.

GAC joprojām uzskata Eiropu par svarīgu tirgu, kas ir “relatīvi atvērts”, neraugoties uz Eiropas Komisijas centieniem noteikt tarifus Ķīnā ražotiem elektromobiļiem, teica Vei Heigangs, runājot Parīzē pirms izstādes.

“Tarifu jautājums mūs noteikti ietekmē. Tomēr ilgtermiņā to visu var pārvarēt. Es esmu pārliecināts, ka atradīsies veids, kā to visu atrisināt,” viņš teica. “Viens no veidiem, kā to atrisināt, būtu vietējā ražošana. Mēs ļoti aktīvi pētām šo iespēju.”

GAC apspriedes vēl ir ļoti agrīnā stadijā, un uzņēmums joprojām apsvēr, vai būvēt jaunu rūpnīcu vai arī dalīties ar kādu no esošajām rūpnīcām vai pārņemt tās, kā apgalvoja Vei Heigangs.

Parīzē izstādītais kompaktais apvidus automobilis ar 520 kilometru nobraukumu “Aion V” dažos Eiropas tirgos varētu nonākt 2025. gada vidū, un tā cena nepārsniegs 40 000 eiro (43 748 ASV dolārus), lai gan galīgā cena vēl nav noteikta, teica GAC.

GAC paplašina darbību arī citos reģionos, piemēram, Dienvidaustrumāzijā, Tuvajos Austrumos un Dienvidamerikā, kļūstot par globālu konkurentu gan tradicionālo, gan elektrisko transportlīdzekļu nozarē.

Leave a Comment