Kas Pavasara dienā sagaida katru Zvaigžņu zīmi? Pirmās prognozes!

Foto – Pexels

Zvaigžņu speciālisti ir stāstījuši, ko pavasara atnākšanas dienā var sagaidīt katra Zvaigžņu zīme. 2024.gadā Pavasara atnākšanas diena ir 20.martā, un tā iestāsies 5:07 pēc Latvijas laika.

Astronomiskais pavasaris ir laiks, kad saules stāvoklis un planētu pozīcijas radīt mainīgu ainavu debesīs. Tas iestājas dienvidu puslodes martā vai septembrī ziemeļu puslodes iedzīvotājiem. Šajā laikā saules stara leņķis palielinās, kas nodrošina ilgākas dienas un siltāku laiku.

Viens no iezīmēm astronomiskajā pavasarī ir debesu objektu pārvietošanās. Ziemas laikā novērojamo zvaigžņu konstelācijas kļūst mazāk redzamas, jo Zeme pārvietojas ap sauli, un mūsu perspektīva mainās. Tomēr pavasarī var novērot jaunas zvaigznes, kā arī planētas, kas pakāpeniski maina savas pozīcijas debesīs.

Pavasaris ir arī laiks, kad var novērot daudzus kosmiskos notikumus, piemēram, meteoru lietus un planētu konjunkcijas. Vairākas planētas var iet kopā, radot aizraujošas astronomiskas parādības, kas piepilda debesis ar spilgtiem punktiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Astronomiskais pavasaris arī iezīmē laika posmu, kad debesis kļūst labvēlīgākas novērošanai, jo mazāk mākoņu un gaišākas naktis padara redzamu vairāk zvaigžņu un kosmiskās parādības.

Visbeidzot, astronomiskais pavasaris var būt arī laiks, kad tiek plānoti un notiek dažādi astronomiskie pasākumi un festivāli, lai iesaistītu un izglītotu plašu sabiedrību par kosmisko fenomeniem un mūsu vispārējo saistību ar Visumu.

Lasi vēl: Ezotērikas speciālisti atklājuši, kādas figūriņas jāpiesprauž pie apģērba, lai marts būtu veiksmīgs + katras Zvaigžņu zīme laimīgā krāsa apģērbam un nagu lakai

Foto – Pexels

Bet kas tieši gaidāms katrai zīmei?

 

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Pievienot komentāru