Karstā šokolāde: labākais rudens antidepresants

Kā pagatavot gardu karsto šokolādi?

Kā pareizi pagatavot karsto šokolādi? Uzreiz ir vērts uzsvērt: nejauciet to ar sausā surogāta paciņu. Pagatavošanas receptes mūsdienās ir ļoti dažādas. Taču visiem tiem pamatā ir viens un tas pats pamats – īsta šokolāde.

Vienīgais kritērijs gardas un dabīgas karstās šokolādes pagatavošanai ir tas, ka tajā nav pildvielu, tostarp ĢMO, konservantu, krāsvielu un citu kaitīgu sastāvdaļu.

Jūs varat ievērot tradīcijas un pareizi apstrādāt kakao pupiņas. Taču, ja vēlaties vienkāršāku un budžetam draudzīgāku variantu, pietiks ar vienkāršu šokolādes tāfelīti.

Šķidrajai bāzei izmantojiet pienu, saldo krējumu vai ūdeni. Var arī kombinēt. Var pievienot gandrīz jebko, bet vislabākās kombinācijas ir alkohols, garšvielas, žāvēti augļi, saldējums.

Kad esat izvēlējies recepti un sastāvdaļas, sāciet gatavot. Šeit jums jābūt uzmanīgiem, īpaši ar pašu šokolādi. Tā ir jāizkausē ūdens peldē. Lai to izdarītu, vienu vidēji lielu katliņu piepilda ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam uguni samazina, un ūdenī iegremdē mazāku trauku, kurā jau ir sasmalcināta šokolāde.

Tā viegli jāsamaisa, līdz pilnībā izkususi, lai tajā neiekļūtu ne piliens ūdens. Pretējā gadījumā šokolāde sarecēs un viss darbs būs veltīgs. Kad šokolāde ir kļuvusi šķidra, var pievienot sastāvdaļas, kas sagatavotas pēc jūsu gaumes. Piemēram, pienu, saldo krējumu, nedaudz alkohola, kanēļa vai jebko citu, kas jums ir tīkams!

Leave a Comment