Kāpēc kaķis seko jums “pa pēdām”: dzīvnieka ķermeņa valodas atšifrēšana

Pieredzējušam saimniekam nav grūti atpazīt kaķa uzvedību, jo īpaši tāpēc, ka tie ir tādi dzīvnieki, kuri ar savu uzvedību skaidri parāda, kas viņiem patīk un kas nepatīk.

Taču dažkārt kaķēnu uzvedība var brīdināt un mulsināt saimnieku.

Kāpēc kaķis jums seko

Felinologi izšķir vairākus šādas kaķa uzvedības iemeslus:

Kaķis baidās tikt šķirts no saimnieka. Viņš nevēlas palikt mājās viens. Tam sekojoši var parādīties problēmas ar tualeti – kaķis nokārtojas nevis tam paredzētajā vietā, bet pie mājas durvīm vai pie saimnieka mantām.

Kaķis ir izsalcis, izslāpis un prasa, lai tualeti iztīra. Ar sekošanu jums, kaķis paziņo, ka viņam kaut kas no jums ir vajadzīgs. Pārliecinieties, ka bļodas ir pilnas, ūdens un barība ir svaiga un tualete tiek iztīrīta laikus.

Dzīvniekam ir sāpes. Šādā veidā kaķis var signalizēt, ka tam ir nepieciešama jūsu vai veterinārārsta palīdzība. Ja šāda uzvedība ir kombinācijā ar atteikšanos ēst, citām dīvainībām – nogādājiet mājdzīvnieku pie speciālista.

Lasi vēl: Šī ir viena kļūda, ko nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut darba intervijas laikā: jūs visu sabojāsiet

Kaķim ir garlaicīgi. Kad mājās nav saimnieka, viņš nezina, ar ko nodarboties, lai sevi aizņemtu. Tas vispirms attiecas uz mājas kaķēniem. Viņi nevar medīt, jūtas vientuļi. Nodrošiniet kaķim mīkstas guļvietas, rotaļlietas.

Uzmanības trūkums. Kaķim trūkst saskarsmes ar saimnieku, spēļu, uzmanības un pieķeršanās. Vidēji viņam ir nepieciešams līdz pusstundai dienā, lai jūs ar viņu parunātu, spēlētos vai vienkārši samīļotu.

Kaķa ķermeņa valodas pamati

Relaksēts kaķis:

Viegli šūpojoša aste

Atslābināta galva

Atslābinātas ausis

Atslābināta mute

Murrāšana

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru