Kaitīgie kosmētiskie līdzekļi: 5 procedūras, kas var jums kaitēt

Katrs mūsdienīgs cilvēks cenšas būs sakopts un skaists. Pateicoties pareizajiem kosmētiskajiem līdzekļiem ir iespējams koriģēt savu izskatu, novērst priekšlaicīgu novecošanos, novērst defektus, padarīt ādu maigāku, paātrināt matu augšanu un daudz ko citu.

Taču ir arī tādi, kuru kaitīgā ietekme nav līdz galam novērtēta. To iedarbība var nākt par sliktu jūsu skaistumam un veselībai. Cenšoties saprast, kur tad slēpjas dažu kosmētisko līdzekļu kaitīgums, mēs uzzinājām vismaz par piecām kaitīgām procedūrām jūsu organismam. Starp tām ir arī diezgan populāras….

Skrubis sejai

Sejas skrubis ir ļoti populāra procedūra, ko meitenes arī  pašas veic mājas apstākļos.  Skrubi vai nu pērk veikalos, vai arī gatavo pašas, izmatojot medu, kafijas biezumus, cukuru. Un efekts tiešām ir – mirušās šūnas tiek attīrītas un seja kļūst maiga un gluda.

Taču lieta tāda, ka šādas procedūras var būt bīstamas dažiem ādas tipiem. Piemēram, jūtīgai ādai, kurai raksturīgi sarkani pigmenti. Skrubis kairina ādu, padara to neaizsargātu, tādejādi veicinot jaunu defektu veidošanos.

Dzeramā soda

Arī soda tiek bieži izmantota skrubju sastāvā. Vairums domā, ka tā saudzīgi attīra ādu un der pat ļoti jūtīgai ādai. Un tiešām – pēc lietošanas jūs nepamanīsiet nekādas sliktas pēdas.

Taču patiesībā soda sausina ādu un veicina tās novecošanos un grumbu parādīšanos.

Hialuronskābe

Šis kosmētiskais līdzeklis ātri vien no modīgā jaunuma kļuva par ieradumu daudzām jaunām meitenēm. To lieti gan lūpu palielināšanai, gan vaigu kaulu korekcijai. Tā arī mitrina ādu, padarot to tvirtu un izlīdzina grumbas.

Liekas, ka viss ir droši, tāpēc meitenes bieži vien nezina mēru, kas tad arī noved pie nevēlamajām sekām. Bieža hialuronskābes lietošana var novest pie ādas jūtības zuduma un fibrozes veidošanās. Bet, ja gēls būs uzkrājis pārāk daudz ūdens, tad no smaguma tas var nošļukt vai aizslīdēt sānis – rados spēcīgu sejas asimetriju.

Sinepju maska matiem

Un atkal – dabiska maska, ko var pagatavot mājas apstākļos. Tās sastāva ietilpst augu eļļa, olas, cukurs un sausās sinepes. Šo masku lieto, lai paātrinātu matu augšanu. Un tā arī darbojas, ja pateicoties sinepēm, asinis vairāk pieplūst galvas ādai, kas labvēlīgi ietekmē matu saknes.

Taču kā vienmēr ir kāds bet. Sinepes iedarbojas uz galvas ādu un ķermeni kopumā. To izmantošana var radīt apdegumus, ādas lobīšanos, acu asarošanu, kakla tūsku un elpas trūkumu. Nevar paredzēt, kā tieši sinepes iedarbosies uz jūsu organismu, taču, ja esiet nolēmusi riskēt, tad uztaisiet vismaz izmēģinājuma triepienu uz elkoņa ādas, lai redzētu, vai jums nav kāda reakcija.

“Zivtiņas – dakteri” jūsu kājām

Pedikīrs ar mazajām zivtiņām ir populārs visā pasaulē. Sākumā tas bija pieejams tikai Āzijas kūrortos, taču pēdējos gados ir iekarojis visu pasauli. Tagad katrs no mums var sakopt savas kājas par pieņemamu cenu ar šīs eksotiskās metodes palīdzību.

Zivs, pazīstama kā Garra Rufa, barojas ar atmirušajā ādas šūnām, bet pēc procedūras jūsu kāju āda kļūst neticami maiga. Un nevienu nesatrauc fakts, ka procedūru veic dzīvi organismi.

Bet tieši šeit arī rodas lielākā problēma. Zivis praktiski nav iespējams turēt drošos sanitāros apstākļos. Tikai dažos Amerikas štatos ir apzinājuši šo problēmu un aizlieguši skaistumsalonos šāda veida procedūras. Viņi paziņojuši, ka nav pierādījuma tam, ka šīs zivis nepārnēsā infekcijas no viena pacienta pie otra.

Apstiprinājuma tam tiešām nav, un tas nozīmē, ka zivis var pārnēsāt slimības. Pie tam vēl, daži saloni, neizvērtējot riskus, izmanto arī citas, līdzīgas sugas zivis, kas tikai pastiprina saslimšanas draudus.

Pirms sāciet lietot dažādus kosmētiskos līdzekļus un procedūras, pārliecinieties, vai tās nav kaitīgas un der tieši jums.

Patika raksts? Padalieties ar draugiem!

avots: lamp.im

Pievienot komentāru