Kādus banānus vislabāk iegādāties

Banāni ir viens no visvairāk nenovērtētajiem augļiem. Eksotiskuma ziņā tie atpaliek no citiem augļiem, piemēram, mango. Taču fakts paliek fakts, ka banāni ir garšīgi, barojoši un tajos ir daudz vitamīnu un citu uzturvielu.

Šīs vielas mums ir nepieciešamas katru dienu. Piemēram, tajos ir daudz šķiedrvielu, saharozes, fruktozes.

Daudzi no mums, iegādājoties banānu ķekaru, neapēd tos visus uzreiz. Bieži vien tie mājās glabājas vairākas dienas vai pat nedēļu. Banāniem ir zaļgani dzeltena krāsa, un tie nogatavojas pakāpeniski. Izvēlieties tādus, kas ir numurēti no 5 līdz 7.

Beigu beigās uz tiem sāk parādīties tumši plankumi, un tad tie kļūst pilnīgi brūni. Taču atšķirībā no citiem augļiem tas nenozīmē, ka banāns ir sabojājies. Gluži pretēji, jo tumšāks ir banāns, jo vairāk tajā ir īpašas āršūnu olbaltumvielas TNF.

Tas nozīmē audzēja nekrozes faktoru. Kas tas ir? Tā ir pretvēža viela, kas palīdz cīnīties ar anormālām šūnām organismā.

Pētījumi apstiprina, ka pārgatavojušies banāni satur TNF, kas kavē audzēja šūnu augšanu un neļauj tām izplatīties. Kopā ar augstu antioksidantu līmeni, kuru arī ir daudz banānos, TNF stiprina imūnsistēmu.

Japāņu pētnieki atklāja, ka, jo banāns ir gatavāks, jo vairāk tas satur šķiedrvielu, C vitamīna, B grupas vitamīnu, kālija un antioksidantu. Bet tās nav visas nogatavojušos banānu labās īpašības!

Kādas ir šīs brīnumainās banānu īpašības, lasi nākamajā lapā!

Leave a Comment