Kad viņš kļuva par pasaules čempionu, viņš savu naudas balvu izmantoja, lai uzceltu apmetni nabadzīgajiem

Menijs Pakjao ir boksa leģenda. Bet vien retais zina, ko viņš izdarīja ar pirmo naudu, ko ieguva par uzvaru pasaules čempionātā.

Menijs Pakjao bērnībā pusdienās nesaņēma pat sauju rīsu. Taču, kļuvis bagāts, viņš nav aizmirsis vienkāršo cilvēku problēmas.

Un, kad, pateicoties vēlmei izvairīties no nabadzības un fantastiskai neatlaidībai, viņš kļuva par pasaules čempionu boksā pat astoņās svara kategorijās, viņš savu pirmo lielo naudas balvu izmantoja, lai uzceltu mājas saviem ciema iedzīvotājiem Tango ciematā Sarangani provincē. Tas bija viens no nabadzīgākajiem ciematiem valstī.

Menijs nebija aizmirsis, ka ciema iedzīvotāju ikdienas uzturs sastāvēja no banāniem un sakņu dārzeņiem – protams, kur gan cilvēki ar šādiem ienākumiem varēja dabūt pienācīgu mājokli?

Taču tagad šo problēmu atrisināja Menijs Pakjao – cilvēks, kurš 12 gadu vecumā pameta skolu, lai sāktu uz ielas tirgoties ar pīrādziņiem, kas tika sagatavoti ģimenes maiznīcā.

Lasi vēl: Tikai ļoti gudrs cilvēks var nekavējoties atrast apslēptu seju attēlā

Bokseris ir uzcēlis mājas tūkstošiem nabadzīgu ģimeņu Filipīnās. Katra māja ir paredzēta divām ģimenēm, tai ir divas atsevišķas ieejas, un pašā ciematā ir daudzfunkcionāls centrs, sporta laukumi (gan āra, gan iekštelpu) un publisks atpūtas parks.

Tagad Menijs ir iesaistījies politikā un savulaik pat uzvarēja Kongresa vēlēšanās. Tas nav nekāds pārsteigums. Galu galā viņš ir viens no populārākajiem un cienītākajiem cilvēkiem Filipīnās. Tiesa, viņam tā arī neizdevās kļūt par prezidentu 2022. gada vēlēšanās. Bet viss vēl ir priekšā!

Leave a Comment