Kā vienkārša prosa izglāba vīram kāju. Receptes dažādu slimību ārstēšanai ar prosu. Šie graudi palīdz vienmēr

Agrāk visi, gan pieaugušie, gan bērni gavēja 200 dienas gadā. ( četrus tradicionālos gavēņus, plus trešdienas un piektdienas) pārējās 165 dienas ēda visu, ko turība atļāva, taču zināja arī mēru.

Svētkos ļaudis sevi lutināja ar visdažādākajiem gardumiem, bet ikdienā galvenie ēdieni bija borščs un putra. Ļoti bieži ēda prosu, jo tā bija pieejama un gatavot to mācēja. Šis graudaugs ir mūsu dabiskais slāvu ēdiens.

Prosa stiprina ķermeni, prosas milti pazemina asinsspiedienu un lieliski ārstē hemoroīdus. Prosas graudi jāpārtīra, jānomazgā septiņos ūdeņos un tad var lietot. Miltos saberž ar piestiņu uz koka dēlīša.

Lietot augsta asinsspiediena un  hemoroīdu ārstēšanai pa  1 strīķētai ēdamkarotei rītā un vakarā. Uzdzert ūdeni. Bet ēdienu no prosas var ēst  ne mazāk kā trīs reizes nedēļā: gan putrā, gan biezzupā kopā ar kartupeļiem , gan kopā ar skābiem kāpostiem. Gavēņa laikā  putru   aizdara ar eļļā ceptiem sīpoliem, bet pārējā laikā liek saldo krējumu vai pienu, bet biezzupai un kāpostiem pievieno cauraugušu speķi ar sīpoliem, ļaujot tam piecas minūtes ievārīties. Protams, ja saēdīsies gaļu, tad prosu vairs negribēsies, taču ņemiet vērā, ka no gaļas var uzkrāties sāļi, bet no prosas – veselība. Agrāk ļaudis vakariņās parasti ēda kulešu, jeb biezzupu, bet pusdienās boršču un putru.

Prosa uzveiks stenokardiju. Uz ļoti karstas, tīras pannas uzber 3 ēdamkarotes prosas, ik palaikam apmaisa, lai tā nezaudētu savu dzelteno krāsu. Tad uzlej 2/3 glāzes vāroša ūdens un vāra, līdz izvārās viss ūdens. Iegūto masu sadala četrās daļās un apēst pa vienai daļai 8.00, 12.00, 16.00 un 20.00. lietot vienu mēnesi.

Gribu piedāvāt līdzekli pret dedzināšanu kuņģī, kas vienmēr glābj mani un daudzus manus paziņas. Kolīdz parādās dedzināšana, vajag tekošā ūdeni trīs reizes nomazgāt 3 tējkarotes prosas, ūdeni izliet, bet prosu – apēst. Ātri vien viss normalizēsies. Lai stiprinātu rezultātu, procedūru var atkārtot.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru