Kā pareizi tīrīt pannas un katlus, nebojājot to virsmu

Šie padomi palīdzēs ātri atbrīvoties no netīrumiem uz virtuves traukiem, nebojājot to virsmu.

Ja pareizi nerūpēsieties par traukiem, drīz vien nāksies iegādāties jaunus. Pieredzējušas saimnieces ir dalījušās ar padomiem, kā pareizi mazgāt katlus un pannas, lai tie kalpotu daudzus gadus.

Uzglabāšana. Nenovietojiet traukus vienu uz otra, jo tas bojā to virsmu. Ja ir maz uzglabāšanas vietas, katlu un pannu iekšienē labāk ieklāt papīra dvieļus un tad likt traukus vienu uz otra.

Skalošana. Pēc mazgāšanas nevajadzētu noskalot katlus un pannas ar pārāk aukstu vai pārāk karstu ūdeni. Jūs varat sabojāt katlu un pannu virsmu, un šāds ūdens atstās traipus.

Mērcēšana. Ja uz katliem un pannām ir seni tauki, netīrumi vai kvēpi, labāk tos iemērkt uz pusstundu. Šādā veidā netīrumi nonāks paši, traukus vajadzēs tikai nomazgāt ar mazgāšanas līdzekli, un virsma paliks neskarta.

Lasi vēl: Kā izaudzēt tādus pētersīļus, ka jums pēc padoma prasīs pat pieredzējušākie dārzkopji?

Mazgāšanas līdzekļi. Ja trauki ir daudzus gadus veci, uz tiem ir sodrēji un novecojuši tauki, tos labāk mazgāt ar improvizētiem līdzekļiem: etiķi, sodu, parastām ziepēm utt. Šādā veidā jūs viegli atbrīvosieties no taukiem un sodrējiem, kā arī nebojāsiet trauku virsmu.

Žāvēšana. Traukus nedrīkst atstāt slapjus. Pēc mazgāšanas katli un pannas jānoslauka ar virtuves dvieli, tad virsma paliks spīdīga.

 

Leave a Comment