Ar ko un kā noņemt traipus no ādas somas: ekspertu padomi

Galvenais nosacījums veiksmīgai traipu noņemšanai ir ātrums. Jo ātrāk sāksiet apstrādāt traipu, jo lielākas izredzes no tā atbrīvoties.

Ādas soma ir lieta jebkurai situācijai. Pareizi kopjot, tai burtiski nav nolietojuma. Tā nekad nezaudē aktualitāti, izskatās dārga un piestāv lielākajai daļai komplektu. Tomēr dažkārt tās izskatu var sabojāt ūdens vai tauku traipi. Pastāstīsim, kā no tiem atbrīvoties.

Somas veiksmīgas tīrīšanas galvenais noteikums – darīt visu uzreiz. Svaigu traipu ir daudz vieglāk noņemt bez ķīmiskās tīrīšanas.

Kā likvidēt ūdens traipus?

Ja uz somas vai somiņas izlejat ūdeni un to nenoslaukāt, izlijušā ūdens kontūras atstās traipu uz ādas izstrādājuma. Labākais veids, kā novērst ūdens traipu uz ādas, ir profilakse: noslauciet ūdeni no ādas pēc iespējas ātrāk, ideālā gadījumā – pirms tas pats no sevis nožūst. Lai paātrinātu žūšanu, neizmantojiet fēnu un nepakļaujiet somu saules iedarbībai. Vislabāk izmantot mikrošķiedras dvieli, kas labi uzsūc mitrumu.

Pēc liekā ūdens noņemšanas (vai, ja ūdens jau ir izžuvis), maigi noslaukiet virsmu ar mīkstu, sausu drānu, lai notīrītu putekļus. Pēc tam uzklājiet uz traipa uzlieciet kondicionieri ādas izstrādājumiem un ar nelielām apļveida kustībām to ieberzējiet, pārliecinoties, ka tas vienmērīgi pārklāj visu virsmu.

Atstājiet ādas somu vai maku nožūt uz dažām stundām vai uz nakti. Kondicionieris iekļūs ādā caur porām, kas palikušas vaļā, iztvaikojot ūdenim, un atjaunos izvadītās eļļas.

Kā noņemt tauku un eļļas traipus?

Nekad nemēģiniet noņemt tauku traipus ar ūdeni. Noslaukiet eļļu vai taukus no ādas somas vai somiņas virsmas ar tīru, sausu drānu. Šim nolūkam īpaši labi noder mikrošķiedras drāna. Ja traips joprojām paliek uz ādas virsmas, uzberiet uz taukainā traipa lielu daudzumu kukurūzas cietes vai cepamās sodas un noslaukiet to. Atstājiet to uz nakti. Tas ļaus kukurūzas cietei vai sodai uzsūkt eļļu/taukvielu.

No rīta maigi notīriet kukurūzas cieti vai dzeramo sodu ar birsti ar mīkstiem sariņiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment