Kā pareizi kopt spatifīlas, lai tās priecētu ar skaistu ziedēšanu

Spatifīlas ir populārs istabas zieds, kas ar pienācīgu kopšanu var priecēt ar savām skaistajām krāsām.

Neraugoties uz šī auga nepretenciozitāti, tas prasa zināmas rūpes, lai nodrošinātu bagātīgu ziedēšanu un veselīgu izskatu. Ievērojot dažus noteikumus, jūs varat nodrošināt savas spatifīlas labsajūtu.

Lūk, daži svarīgi punkti par spatifīlu kopšanu

Temperatūra: spatifīlām labi patīk temperatūra no +18 līdz +25 °C. Svarīgi izvairīties no ekstrēmām temperatūrām un aukstiem caurvējiem. Ziemā, aukstajā sezonā, centieties uzturēt temperatūru ne zemāk par +16°C.

Apgaismojums: vasarā spatifīlām nepieciešama izkliedēta dabiska gaisma, bet jāizvairās no tiešiem saules stariem, kas var bojāt lapas. Ziemā augam nepieciešams papildu apgaismojums, jo dienas gaisma kļūst mazāk intensīva. Ja lapas sāk bālēt, tas var liecināt par gaismas trūkumu.

Laistīšana: vasarā spatifīlas laistiet līdz trīs reizēm nedēļā, augšējo augsnes slāni uzturot nedaudz mitru. Nodrošiniet labu drenāžu, lai izvairītos no ūdens stāvēšanas. Karstā laikā ziedam derēs maiga, mērena laistīšana. Ziemā laistiet mēreni, bet neļaujiet augsnei izžūt. Svarīgi izvairīties no ūdens nokļūšanas uz ziediem un lapām, jo tas var izraisīt to puvi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru