Kā pagatavot perfektu steiku: Gordons Remzijs atklāj noslēpumu

Svarīgākais solis jāveic pirms gaļu ievietojat pannā.

Savā YouTube kanālā slavenais šefpavārs Gordons Remzijs atklāja, kā pagatavot perfektu steiku. Jāievēro tikai daži diezgan vienkārši padomi, lai katru reizi iegūt gardu grilētu gaļu.

Izrādās, ka vissvarīgākais solis, ko veicat, ir vēl pirms gaļas sūtīšanas uz pannas. Pavārs uzstāj: ir ļoti svarīgi izņemt steiku no ledusskapja 20 minūtes pirms tā gatavošanas sākuma. Pretējā gadījumā tas būs ciets un nepatīkams. Viss ir atkarīgs no tā, lai steiks paspētu sasilt līdz istabas temperatūrai, lai pēc tam tas vienmērīgi izceptos un iznāktu garšīgs.

Tālāk Remsijs iesaka gaļas gabalu bagātīgi apkaisīt ar rupja maluma sāls un piparu graudiem, labi uzkarsēt pannu, pievienot nedaudz olīveļļas un sākt gatavot gaļu.

Lasi vēl: Vai burkāni ir jāmizo, vai pietiek tos vienkārši nomazgāt: iegaumējiet uz visiem laikiem

Remzijs norāda, kā viņš ļauj gaļai cepties 30 sekundes, pirms ar knaiblēm to uzmanīgi apgriež uz otru pusi.

Kamēr gaļa cepjas, pannā esošajam steikam var pievienot sasmalcinātus ķiplokus un timiāna zariņus. Vienlaikus šefpavārs iesaka ik pēc minūtes steiku pagriezt, vajadzības gadījumā pievienojot vairāk eļļas.

Pēdējais solis Remzija receptē ir gabaliņš sviesta, ko šefpavārs sūta uz pannas un ļauj tam pilnībā izkust. Tādējādi steiks iegūs “pavisam citu garšu”.

 

Leave a Comment