Vai burkāni ir jāmizo, vai pietiek tos vienkārši nomazgāt: iegaumējiet uz visiem laikiem

Mēs jums pateiksim, vai burkānus pirms lietošanas nepieciešams mizot, vai arī tos var lietot neapstrādātus.

Burkāni – viens no budžetam draudzīgākajiem, universāliem un katrai saimniecei pieejamiem dārzeņiem. To var ēst neapstrādātu, ceptu vai vārītu, taču tikai retais zina, vai burkānus var ēst arī ar mizu, pat ja tā ir rūpīgi nomazgāta.

Burkānu miza ir ļoti plāna, to var ēst bez problēmām, bet ir svarīgi atbrīvoties no piemaisījumiem. Galvenais ir tas, ka dilemma, vai burkānus mizot pirms vārīšanas, cepšanas vai lietošanas neapstrādātus, ir atkarīga tikai no jūsu personīgajām vēlmēm.

Lasi vēl: Kā izglābt pārsālītu malto gaļu un jau izceptas kotletes: pārbaudīti padomi

Ja esi mizotu burkānu cienītājs, bet uztraucies, ka šī metode laupa uzturvielas, nomierinies. Miza satur nelielu procentu vitamīnu, lielākā daļa no tiem joprojām paliek pašā dārzenī.

Tu vari droši lietot burkānus, nenoņemot mizu, bet tad tev nāksies to vairākas reizes ar sūkli nomazgāt zem tekoša ūdens – ja palaidīsi garām kaut vienu milimetru netīrumu, tavā organismā nonāks kaitīgās baktērijas un pat tārpu oliņas.

Līdz ar to atbilde ir pilnīgi skaidra – tu vari mierīgi lietot uzturā burkānus ar visu mizu, ja iepriekš to kārtīgi nomazgā, neatstājot netīrumus. Tajā pašā laikā, ir skaidrs, ka ieguvums no burkānu ēšanas ar visu mizu nav tiek liels, lai pārāk riskētu ar savu labsajūtu!

 

 

Leave a Comment