Kā meitas atteicās no vecās mātes, bet viņu pieņēma vedekla

Māra savu vīru zaudēja 35 gadu vecumā. Būdama atraitne viņa izaudzināja trīs bērnus: dēlu un divas meitas. Vecākā no viņām, Katrīna, drīz vien pabeidza skolu un aizgāja mācīties uz galvaspilsētu.

Dēls Pēteris atrada sev vedeklu Annu. Mārai uzreiz vedekla neiepatikās. Māte bija tik ļoti greizsirdīga uz dēlu, ka visādi piekasījās vedeklai gan pirms, gan arī pēc kāzām. Viņu starpā bieži radās strīdi, kas beidzās pat ar skandāliem. Ar Māru viņi nekad nesazvanījās un vispār pārstāja sazināties. Aizvainotā māte teica, ka dēls viņu iemainījis pret viņas nīsto vedeklu.

LASI VĒL: Nabadzīgai sievietei iedeva naudu, bet tas, ko viņa ar to izdarīja, visos izraisīja šoku!

Laima, jaunākā meita, arī pabeidza skolu un aizbrauca prom no mātes uz pilsētu. Ar gadiem Māra palika arvien vecāka un vecāka. Viņai kļuva grūti vadīt saimniecību un piekopt māju. Laima ieteica mātei pārdot savu lauku māju un pārvākties pie viņas uz pilsētu. Māte ilgi nevarēja izlemt, bet tomēr piekrita meitas piedāvājumam. Katrīna pavisam drīz atrada pircēju un māja tika izdevīgi pārdota. Krustdēls piedāvājās naudu noguldīt bankā, lai pa ceļam to neviens nenozagtu. Pilsētā sieviete plānoja izņemt naudu un sadalīt to uz pusēm. Vienu pusi gribēja atdot Katrīnai, bet otru – Laimai. Dēlam Pēterim viņa nevēlējās dot ne centa par viņa nodevību. Bankas karti un kodu Māra noslēpa savās mantās, ietinot salvetē.

Vilciens pilsētā iebrauca agri no rīta. Vilciena stacijā Māra gribēja ieraudzīt meitu, bet viņa nebija ieradusies sagaidīt māti. Māra vairākas reizes centās meitai piezvanīt, bet Māras telefons bija izslēgts. Māra bija ļoti nogurusi no ceļa, viņa aptuveni stundu gaidīja vilciena stacijā, bet meita tā arī neatbrauca. Tad sieviete nolēma pati ar autobusu aizbraukt pie meitas. Tikai vakarpusē viņa nonāca pie Laimas mājas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru