IX diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs” basketbola konkursi un šovi, Ralfs Eilands un StreetFood festivāls

Nedēļas nogalē, 18.-19.augustā, laukumā pie Rīgas Kongresu nama (Kr.Valdemāra ielā 5, Rīgā) Rīgas svētku un Rīgas brīvostas svētku ietvaros notiks jau devītais basketbola turnīrs “Krastu mačs”, kur diennakts basketbola spēlē sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji, rezultāts patlaban ir 4:4. Pasākuma ietvaros notiks arī “StreetFood” festivāls un Ralfa Eilanda koncerts.

18.augustā plkst.13 pasākumu atklās “VEF Rīga” bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss. Tajā piedalīsies un par galveno balvu EUR 1400 sacentīsies: Kristaps Dārgais, Renārs Buldurs (abi Latvija), Piotr “Grabo” Grabowski (Polija), Joel Henry (Lielbritānija), Loic Moitry (Francija) un pērnā gada uzvarētājs Gediminas Žitlinskas (Lietuva).

Plkst.14 “Krastu mačs” turpināsies ar “Vitol Baltics” trīs punktu metienu konkursu, kur par līdzvērtīgu naudas balvu sacentīsies Latvijas labākie snaiperi: Andris Misters, Rihards Lomažs, Haralds Kārlis, Rolands Freimanis, Edgars Jeromanovs, Māris Gulbis, Raimonds Elbakjans un “Ghetto Basket” trīs punktu metiena konkursa uzvarētājs Verners Kohs.

Plkst.15 ar basketbola kluba “VEF Rīga” spēli pret “Ghetto Games” komandu sāksies IX diennakts basketbola maratons. To atklās Rīgas vicemērs Andris Ameriks, bet simboliskajā iemetienā piedalīsies Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš. Spēles puslaika pārtraukumā ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Vefiņa himnas “Mūsus soļi” autors Arstarulsmirus un Mārcis Auziņš.

Ar pilnu pasākuma programmu – komandām, to spēļu laikiem, dīdžejiem u.c. spilgtākajiem muzikālajiem šoviem iespējams iepazīties mājaslapā krastspretkrastu.lv/programma

Plkst.22 uz īpašās AAS “BALTA” mūzikas skatuves uzstāsies Ralfs Eilands, bet pusnaktī laukumā dosies aktieri un mūziķi.

19.augustā pirms turnīru noslēdzošās politiķu spēles notiks prasmju izaicinājuma konkurss, kur piedalīsies tādi basketbolisti kā Artis Ate, Rodrigo Bumeisters, Artūrs Ausējs, Rolands Freimanis un Roberts Pāže.

Plkst.14 laukumā dosies politiķu komandas.

Ik stundu pasākuma apmeklētājiem būs iespējams sacensties tālmetienos no centra un par precīzu metienu balvā saņemt EUR 100.

Lai “Krastu mača” dalībniekiem un apmeklētājiem nodrošinātu arvien lielākas ērtības, šogad pasākuma teritorijā notiks arī “Streetfood” festivāls, pulcējot ap 20 ēdināšanas jomas profesionāļus, entuziastus un sniedzot ikvienam iespēju nobaudīt lieliskas maltītes. “Streetfood” festivāla darba laiks: 18.08. plkst.11:-00 un 19.08. plkst.11-17.

Arī šogad visi “Krastu mača” dalībnieki saņems īpašos spēles kreklus, kuru autors ir talantīgais mākslinieks Kristians Brekte. “Šogad kreklos esam atsaukušies uz Seno Romu un tajā pastāvošajiem emocionālajiem un fiziskajiem etaloniem. Uzsvaru esam likuši uz tradīciju noturību un pārmantošanu vairāku gadsimtu garumā,” stāsta autors. Kreklus ikvienam interesentam pasākuma norises vietā būs iespējams iegādāties “Sportland” teltī.

Turpinot tradīcijas, uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūs ceļojošo kausu, tā autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše.

Dalība turnīrā ir bez maksas.

“Krastu mača” tiešraidei iespējams sekot līdzi sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv un “Sporta studijas” FaceBook profilā, kur būs skatāmi arī visu spēļu labākie momenti, kā arī Latvijas Televīzijas 7.kanāls nodrošinās atsevišķu spēļu translāciju – sestdien plkst.13-16 un no plkst.23 līdz pusnaktij, bet svētdien – plkst.13-14 LTV7 būs skatāms “Krastu mača” kopsavilkums un plkst.14-15 politiķu spēle.

IX “Krastu mačs” notiks sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, Rīgas domi, AAS “Balta”, basketbola klubu “VEF Rīga” un SIA “Vitol Baltics”.

Pērnā gada turnīra video apskats: https://ej.uz/KM2017_

Pievienot komentāru