Hakatons “The Future of Mobility” – rezultāti jau rīt. 21.februārī

Ar prieku aicinām sekot līdzi vēsturiska tehnoloģiju maratona jeb hakatona norisei, kurā, iespējams, taps kāds pasaules mēroga veiksmes stāsts mobilitātes un ilgtspējīgas loģistikas jomā. Hakatons “Mobilitātes nākotne”, kuru organizē LMT kopā ar Nīderlandes vēstniecību Latvijā un Garage48, ir pazīstams ar saviem starta veiksmes stāstiem, piemēram, ar Taxify, kas 2013. gadā bija Garage48 hakatona dalībnieks. Hakatonā “Mobilitātes nākotne” piedalās vairāk nekā 50 dalībnieku no dažādām pasaules valstīm – Igaunijas, Latvijas, Nīderlandes, bet arī tādām eksotiskām valstīm kā Nigērija.

Hakatons norisinās 19.-21. februārī Rīgā, LMT galvenajā mītnē Ropažu ielā 6 (turpat blakus TechChill norises vietai). Tā ietvaros pulcējas dažādu jomu eksperti (jaunu produktu izstrādātāji, IT eksperti, inženieri, dizaineri, produktu menedžeri, mārketinga speciālisti un eksperti transporta, loģistikas, pilsētplānošanas un citās jomās) no Latvijas un Nīderlandes, lai 48 stundu laikā izstrādātu gudrus un dzīvotspējīgus risinājumus, lai padarītu transportu un loģistiku un mobilitāti efektīvāku un ilgtspējīgāku.

Hakatons jeb tehnoloģiju maratons ilgst 48 stundas. Pasākuma pirmajā dienā eksperti tiek sadalīti komandās, kas prezentēs savas biznesa idejas. Pēc tam komandām ir 48 stundas laika, lai savas ieceres pilnveidotu līdz produkta prototipam, kuri tiks nodoti publikas vērtējumam hakatona pēdējā dienā. Labākās komandas saņems balvas, kas ļaus viņiem vēl vairāk attīstīt savas idejas.

Noteikti iesaku apmeklēt noslēguma pasākumu 21.februārī, plkst.12.00!

Plašāka informācija par hakatonu

http://garage48.org/events/garage48-future-of-mobility

Leave a Comment