Gordons Remzijs atklāj nedzirdētus trikus, kā tikai 4 minūtēs pagatavot ideālu olu kulteni

Gaisīgi un maigu olu kulteņi kļūst arvien populārāki, aizstājot ierasto omleti. Tomēr šāda šķietami vienkārša ēdiena pagatavošanā ir savas nianses, ar kurām dalās britu šefpavārs Gordons Remzijs.

Olu kulteņa pagatavošanas metodes nedaudz līdzinās omletes pagatavošanas metodēm, bet ir arī daudz atšķirīgu nianšu.

Atšķirība ir tā, ka drupinātam olu kultenim ir krēmīga konsistence. Šādu efektu panāk, olas pannā papildus maisot tieši cepšanas laikā. Turklāt atšķirībā no omletes pagatavošanas olu kulteņa pagatavošanai ne vienmēr izmanto pienu vai krējumu. Šādu ēdienu var pagatavot tikai no olām.

Tomēr tās nav vienīgās nianses, kas piemīt olu kultenim, kā to atzīmēja slavenais šefpavārs un televīzijas raidījumu vadītājs.

Nesāliet olu kulteni iepriekš

Olu kultenis ir viens no ēdieniem, kuru nevajadzētu sālīt iepriekš. Kā norāda Gordons Remzijs, ja olu kulteni sālīsiet iepriekš, tas sabojās raksturīgo tekstūru, vēl pirms sākat gatavot.

Tā vietā pagaidiet līdz brīdim, kad izņemat pagatavoto olu kulteni no pannas, un tikai tad pievienojiet šķipsniņu jūras sāls vai parastās sāls. Tas pats attiecas uz garšvielām – labāk tās pievienot pēc savām vēlmēm, kad ēdiens jau ir uz šķīvja.

Olas iepriekš nav jāsaputo

Lai pagatavotu olu kulteni, olas iepriekš nav ilgi jākuļ. Remzijs norāda, ka šo soli – olu papildu saputošanu bļodā pirms pārnešanas uz pannu – var izlaist, tādējādi samazinot gatavošanas laiku. Tā vietā olas var uzreiz iemaisīt pannā, cepšanas laikā tās maisot.

Pastāvīgi maisiet olas

Lai pagatavotu perfektu olu kulteni, ēdiens cepšanas laikā nepārtraukti jāsamaisa. Tas ļauj olām cepties vienmērīgi. Tas arī paātrina gatavošanas laiku.

Gatavojiet olu kulteni uz vidējas uguns

Pēc Remzija teiktā, olas jāgatavo uzmanīgi, jo, ja panna tiek turēta uz liela karstuma, olu kultenis viegli kļūst gumijots. Lai iegūtu pareizo sulīgo tekstūru, omlete jācep uz vidējas uguns.

Periodiski noņemiet pannu no uguns

Lai omlete būtu ideāli pagatavota, ēdiens jācep, noņemot pannu no karstuma, tiklīdz masa sāk kļūt bieza. Šefpavārs iesaka pagaidīt 20 sekundes, turpinot maisīt olas – panna ir iepriekš uzkarsēta, tāpēc ēdiens gatavojas arī tad, kad pannu noņem no uguns. Pēc 20 sekundēm panna uz 90 sekundēm jāatgriež uz vidējas uguns.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Gatavajam ēdienam pievieno aukstu krējumu

Lai apturētu cepšanas procesu un saglabātu olu kultenīšu maigo tekstūru, Gordons Remzijs iesaka ēdienam pievienot nelielu daudzumu auksta krējuma, piemēram, skābo krējumu vai sviestu. Tas jādara, kad olu kultenis ir gatavs, tūlīt pēc tam, kad olu kultenis noņemts no karstuma.

Leave a Comment