Gardāka par Napaleonu: supervienkārša kūka bez cepšanas, kuru var pagatavot dažu minūšu laikā

Man ļoti garšo kūka “Skudru pūznis”, tomēr tā ir gana sarežģīta. Tāpēc man ir ļoti vienkārša receptes variācija, kura sanāk garšas ziņā tāda pati kā orģināls. Es to dēvēju par  slinko  “Skudru pūzni”

Viena no pamatsastāvdaļām tur ir valrieksti.

Valrieksti ir lielisks veselīgs pārtikas produkts, kam ir daudz pozitīvu ietekmju uz cilvēka ķermeni. Valrieksti satur lielu daudzumu labvēlīgu taukskābju, olbaltumvielu, šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu, kuru kombinācija palīdz uzturēt optimālu veselību.

Viena no lietām, kas padara valriekstus tik veselīgus, ir to sasniedzamais proteīna daudzums. Proteīns ir ļoti svarīgs muskuļu uzbūves un atjaunošanās procesā, turklāt tas palīdz arī uzturēt imunitāti, kā arī veicina sāta sajūtu.

Lasi arī: Svešinieks centās aizvest zēnu, bet to nevarēja izdarīt, jo apstulba no trijiem vārdiem, kurus zēns pateica. Lasīt visiem vecākiem!

Valrieksti satur arī daudz veselīgu taukskābju, tostarp omega-3 taukskābes, kas pazīstamas ar savu pretiekaisuma darbību un var palīdzēt samazināt sirds un asinsvadu slimību risku. Turklāt, valrieksti ir bagāti ar neaizstājamajām taukskābēm, kas ir būtiskas normālai organisma darbībai un uzturēšanai.

Valrieksti ir lielisks vitamīnu un minerālvielu avots, tostarp A, E, un B grupas vitamīniem, fosforam, magnijam un dzelzs. Šie uzturvielai palīdzēt uzturēt optimālu veselību, kā arī uzlabot garastāvokli, koncentrēšanās spējas un izturību.

Kopumā, valrieksti ir lielisks veselīgs pārtikas produkts, kas palīdzēs uzturēt cilvēka ķermeni un uzlabot vispārējo veselības stāvokli. Tomēr jāatceras, ka valrieksti ir arī augsta kaloriju vērtība, tāpēc tos jāēd ar mēru, lai izvairītos no nevēlamu svara pieauguma.

Un tagad pati recpete!

Visi, kas mēģināja pagatavot šo kūku pēc manas gudrās receptes, bijuši sajūsmā. Izlasi šo rakstu līdz galam, un arī tu par to pārliecināsies.

Produkti šīs vienkāršās kūkas pagatavošanai ir gandrīz katrā virtuvē. Kūkai ir diezgan pieņemama cena. Cepeškrāsns nav jāieslēdz, un jūs minimāli “sasmērēsiet” traukus.

Vienā vārdā – gardums! Man patīk tādas vienkāršas, ātras un garšīgas receptes kā šī. No visām slinkajām kūkām “Skudru pūznis” ir mana mīļākā!

Sastāvdaļas:

Selgas cepumi – 500 g

Valrieksti – 200 g

Vārīt iebiezinātais piens – 1 bundža

Krējums – 2 ēd.k.

Sviests – 100 g

Piena šokolāde – 2/3 tāfelītes

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

COMMENTS

Pievienot komentāru