Gardā ķirbju sula ziemai

Ielej 1,5 litrus ūdens. Aizver ar vāku un vāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis kļūst mīksts. Parasti tas parasti aizņem 20 minūtes. Ābolu vietā ķirbim var pievienot saldētas aprikozes, burkānus, smiltsērkšķus vai pagatavot sulu no viena ķirbja. Viss ir atkarīgs tikai no jūsu gaumes.

Kad ķirbis ir mīksts, izslēdziet plīti un visu saputo ar blenderi līdz gludai, viendabīgai masai.

Tad sulā ieber cukuru. Ja vēlaties, cukuru sulā varat neiejaukt. Tagad garšas uzlabošanai pievienojiet divu apelsīnu sulu un kā konservantu – viena citrona sulu. Citronu sulas vietā var iepildīt citronskābi.

Un šajā posmā pielāgojiet dzēriena biezumu. Ja jums patīk bieza sula, tad nepievienojiet vairāk ūdens, bet, ja vēlaties dzērienus šķidrākus, tad atšķaidiet ar ūdeni līdz vēlamajai konsistencei.

Uzkarsē dzērienu līdz vārīšanās temperatūrai, noņem putas un vāra vēl 10 minūtes. Vārīto sulu ielej sterilizētās burkās. No šī sastāvdaļu daudzuma iegūstam 3,3 litrus gatavas sulas.

Burkas aizveram ar vākiem, ļaujam atdzist. Šādu sulu var uzglabāt vēsā telpā istabas temperatūrā. Bet atvērtu burku vienmēr ievietojiet ledusskapī.

 

Leave a Comment