Gaidāmi kritiski laika apstākļi! Šajās dienās gaidāmi pat -30 grādi, situācija kļūst nekontrolējama

2024. gada pirmajā nedēļas posmā Latviju ietekmēs ciklons, kas būtiski ietekmēs laikapstākļus. Šī meteoroloģiskā parādība nesīs līdzi sniegu, kas dažviet var snigt intensīvi, saskaņā ar jaunākajām laika prognozēm. Šādi apstākļi radīs mainīgu un izaicinošu atmosfēru, sniedzot iedzīvotājiem jaunas pieredzes un iespēju baudīt ziemas burvību.

Ceturtdien un piektdien prognozējama ievērojama un ilgstoša snigšana daudzos reģionos. Kopumā nokrišņi nebūs pārāk intensīvi, taču tie būs izplatīti, radot ziemas burvību. Īpaši ievērojama sniega sega veidosies valsts dienvidaustrumu daļā.

Vietām Latgalē prognozēts vairāk nekā desmit centimetrus biezs sniega pārklājums, piedāvājot ainavu ar baltu un maigu sniegu, kas varētu radīt gleznainu ziemas ainavu. Šie laikapstākļi var ietekmēt ikdienas dzīvi un radīt vairāk iespēju piedzīvot un baudīt ziemas priekus.

Sals pakāpeniski samazināsies, un vēja intensitāte arī postupceļē lēnām mazināsies. Tomēr ceturtdien prognozējams mērens austrumu vējš, kas var radīt nepastāvīgus sniega virpuļus. Šī vēja ietekmē varētu notikt sniega pārnesums un veidoties virpulis, pievienojot jaunāko sniegu esošajam pārklājumam. Šādi laikapstākļi ievērojami var mainīt ainavu un radīt interesantas ziemas atmosfēras izpausmes, radot vienreizējas vizuālās pieredzes.

Spēcīgā salā un snigšanā ir svarīgi ievērot drošības pasākumus un rīkoties piesardzīgi. Dažas lietas, ko nedrīkst darīt šādos laikapstākļos, ietver:

Ierobežojiet ceļošanu tikai nepieciešamības gadījumos. Spēcīga sala var padarīt ceļa segumu gludu un slidenu, palielinot negadījumu risku.

Nedomājiet, ka sniegs ir vienmēr drošs: Nekļūstiet pārāk pašpārliecināti par sniegu. Sniegs var aizsedzēt bīstamus objektus, bedres vai ledus plāksnes, tāpēc jābūt uzmanīgam, ejot vai braucot pa sniegotu virsmu.

Izvairieties no gājēju pārejām: Ja esat ārpus mājas, rūpējieties par to, lai netraucētu gājējus, izvairoties izveidot ledus un sniega kaudzes uz trotuāriem vai citviet, kur cilvēkiem būtu jāiet.

Nedomājiet, ka ledus ir stabils: Nepieciešams būt uzmanīgam, ejot pa ledus klātu virsmu. Ledus var būt nevienmērīgs un nestabils, tāpēc jābūt uzmanīgam, lai izvairītos no nokrišanas.

Nelietojiet vienu apģērba slāni: Apģērbu jāizvēlas saskaņā ar laika apstākļiem. Spēcīgs aukstums prasa pareizu termoregulāciju, tāpēc apģērbam jābūt siltam un slāņotam.

Bet laiks aplūkot, kas mūs sagaida esošajās dienās un cik ļoti pamatīgs aukstums gaidāms jau tūlīt!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment