Fantastiski viegli un gardi! Kartupeļu pīrāgs ar gaļu un sēnēm

Un atkal mani mīļākie kastroļi ir arī želejpīrāgi. Šoreiz esmu sagatavojusi jums recepti šādam izciliem pīrāgiem ar sēnēm, kas cepti uz kartupeļu mīklas.

Vairāk no šīs receptes ir uzfilmēts Minskā, kur es izmantoju poļu sēnes, kas piešķir pīrāgam ļoti īpašu garšu. Tomēr es uzskatu, ka tieši ar meža sēnēm šis pīrāgs iegūst izteiksmīgāko un bagātīgāko garšu.

Ja jums nav pieejamas meža sēnes – ne svaigas, ne saldētas – nekas traks, jūs varat nomainīt tās pret šampinjoniem vai austeru sēnēm.

Galvenais ir izvēlēties sēnes, kas jums patīk un kas būs viegli pieejamas. Šīs pīrāga mīklas īpatnība ir tā, ka tā ir mitra pateicoties kartupeļu biezenim, kas dod pīrāgam īpašu tekstūru un garšu.

Papildus kartupeļu biezenim, jūs varat izmantot kefīru, bet ja jums tas nav pie rokas, lieliski derēs arī dabīgais jogurts, zema tauku satura skābais krējums vai matsons.

Šāds mīklas maisījums padara pīrāgu ne tikai garšīgu, bet arī mitru un vieglu.

Sastāvdaļas 26 cm pannai : Mīklu olas 2 gab. kefīrs 120 grami kartupeļu biezeni 150 grami sāls 1/2 tējk. cukurs 2 tējk. soda 1/4 tējk. kviešu milti 150 grami Pildījums mazs sīpols 1 gab meža sēnes 150 grami maltā gaļa 400 grami ķiploku 2 zobs neliels ķekars zaļo sīpolu 20 grami sāls pēc garšas.

Pārnes bļodā. Nedaudz samaziniet siltumu un pievienojiet pannā sīpolu. Vāra, maisot, līdz mīksts, apmēram 4 minūtes.

Nedaudz samaziniet siltumu un pievienojiet pannā sīpolu. Vāra, maisot, līdz mīksts, apmēram 4 minūtes.

Pievienojiet tai malto gaļu un apcepiet, maisot, līdz gatava.

Apvienojiet malto gaļu ar sēnēm. Pievienojiet smalki sagrieztus zaļos sīpolus, sāli pēc garšas un samaisiet. Mīklai bļodā sajauc kartupeļu biezeni, olas, kefīru, cukuru un sāli. Sajauc ar putojamo slotiņu līdz gludai.

Pievieno ar sodu izsijātus miltus un samīca mīklu – tā nedrīkst būt pārāk bieza.

Uzlieciet pusi mīklas uz izklātas pannas apakšas un uz tās visu pildījumu.

Virsū liek otro mīklas pusi un izlīdzina.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdz gatavs, apmēram 35-40 minūtes. Pasniedziet pīrāgu siltu.

Leave a Comment