Es izsvītroju no savas dzīves cilvēkus, kuriem nebija laika man. Un kļuva labāk!

Nelaistiet nokaltušus augus.

Šī ir Stefānijas Rīdas eseja, ko publicējis The Power of Silence.

“Es esmu tā, kura patiešām novērtē attiecības. Līdzīga tam tipam, kura mīl un rūpējas par cilvēkiem, kuri vienmēr ir tev blakus, neskatoties ne uz ko. Jā, es biju tieši tāds cilvēks.

Es vienmēr dzīvoju pēc likuma, ka par draudzību, tāpat kā par ziedu, ir kārtīgi jāparūpējas, savādāk tas pilnībā izkaltīs un nomirs. Tāpēc es vienmēr attiecības izliku sevi visu. Es vienmēr gribēju būt kopā ar tiem, kurus mīlu.

Man apkārt bija dažādi cilvēki. Bet es vienmēr sev teicu: “Attiecies pret citiem tā, kā tu gribētu, lai attiecas pret tevi pašu”. Cilvēki, kuriem ir jābūt man blakus – būs. Tie, kuri ir to vērti, saņems tavu gaismu.

Līdz laikam, kamēr es pēkšņi neapzinājos, ka atdodu sevi visu nepareizajiem cilvēkiem. Es visbeidzot ieraudzīju patiesību, kas bija manā acu priekšā praktiski visu šo laiku. Es sapratu, ka visu šo laiku esmu sevi mānījusi.

Cilvēki ne vienmēr pret jums izturēsies tāpat, kā jūs esat izturējušies pret viņiem. Daži no jums atrodas jūsu dzīvē tikai, lai jūs izmantotu. Viņi parādās tikai tad, kad viņiem ir vajadzīgs, lai jūs esat blakus viņiem.

Un tā, es veicu nelielu eksperimentu. Es pārstāju zvanīt. Es pārstāju parādīties. Es pilnībā izzudu. Es vienkārši vēlējos paskatīties, cik daudz sakaltušu augu es visus šos gadus esmu laistījusi.

Cietsirdīgā patiesība mani satrieca. Tā salauza manu sirdi, bet arī lika man labāk saprast cilvēkus, kuri bija man visapkārt. Un, visbeidzot, es nolēmu ņemt lietas savās rokās un atteikties no tiem cilvēkiem, kuri mani necienīja. Daudzas draudzīgas attiecības, kuras es uzskatīju par īstām, tika zaudētas, bet sajūta, kuru es sajutu pēc tam, kad atklāju patiesību, mani atbrīvoja.

Draudzībai ir jābūt ielai ar divvirzienu kustību. Jūs nevarat gaidīt saņemt kaut ko, ja nedodat neko pretī. Tas ir tikai tā. Ja jūs patiešām rūpējaties par otru cilvēku, jūs būsiet viņam blakus neatkarīgi no tā, cik piepildīta ir jūsu dzīve. Nav attaisnojumu, ja jūs kādu mīlat. Jūs vienmēr esat ar viņiem, jo esat nolēmuši tur būt.  

Tāpēc es pārstāju atdot savu sirdi un dvēseli cilvēkiem, kuri nespēj mani novērtēt. Es esmu pelnījusi, lai man apkārt būtu cilvēki, kuri ir patiesi, patiesi ciena un mīl mani. Es pārstāju glābt attiecības, kuras jau no paša sākuma bija mirušas. Es pārstāju izlikties, ka viss ir kārtībā. Es vairs neļaušu ļaunprātīgi izmantot manu labsirdību.

Mans laiks man ir pārāk dārgs, lai to tērētu cilvēkiem, kuri nedara mani laimīgu. Es atlaižu katru, kurš jebkad ir man nodarījis pāri, izmantojis mani, pametis mani, ignorējis mani, un pēc tam izlicies par manu draugu, kad ir bijusi nepieciešama mana palīdzība.

Es labāk dodu priekšroku vienam uzticamam, gādīgam draugam, kurš pa īstam mani mīl, nekā tērēt savu dzīvi cilvēkiem, kuri izliekas, ka mani mīl, bet viņiem nav laika man.

Kvalitāte pāri kvantitātei, vienmēr un visur”. Vai jūs piekrītat?

avots: thepowerofsilence.co

Pievienot komentāru