Džokovičs atspēlējas un pārspēj Alkarasu, lai iegūtu Sinsinati titulu

Novaks Džokovičs svētdien pārvarēja mačbumbu un lielo karstumu, pārspējot pasaules pirmo numuru Karlosu Alkarasu 5-7 7-6(7) 7-6(4) un izcīnot uzvaru Sinsinati atklātajā turnīrā, kas norisinājās sirdi plosošā trillerī.

Džokovičs krita uz muguras un saplēsa savu kreklu pēc triumfa gandrīz četras stundas ilgajā cīņā, lai atriebtos par zaudējumu jaunajam spānim pagājušā mēneša Vimbldonas finālā.

“Tik daudz ko teikt un tik maz enerģijas,” Džokovičs teica, saņemot savu trešo Sinsinati atklātā čempionāta titulu.

“Tas bija amerikāņu kalniņi un noteikti viens no grūtākajiem un aizraujošākajiem mačiem, kādos jebkad esmu piedalījies jebkurā turnīrā.

“Godīgi sakot, šī bija sajūta kā “Grand Slam” turnīra finālā, pat vairāk nekā tas.”

Pirmā seta beigu daļā serbu nomāca intensīvais mitrums, un viņš gandrīz nemanīja, kad Alkarass ar bekhenda sitienu uzvarēja maču, lai iegūtu pirmo setu.

Otrajā setā Alkarass izvirzījās vadībā ar 4-2, un šķita, ka viņš varētu sasniegt finišu, jo viņa 36 gadus vecais pretinieks izskatījās izkarsis Ohaio saulē.

Taču Alkarass, esot vadībā ar 4-3, demonstrēja sliktu serves spēli, kurā pieļāva četras nepiespiestas kļūdas, un tas deva dzīvību pasaules otrajam tenisistam.

Otrā seta izšķirošajā setā Džokovičs izglāba čempiona punktu un pēc uzvarētas 25 sitienu rallija izspēles turpināja izšķirošo setu.

Pārtraukuma laikā pirms trešā seta neapmierinātais Alkarass ar savu labo roku trāpīja pret plastmasas dzērienu trauku blakus savam krēslam, tāpēc bija nepieciešams medicīnisks pārtraukums, lai līmētu viņa pirkstu.

Izšķirošajā geimā Džokovičs atspēlējās un panāca 5:3, taču nākamajā geimā izniekoja divus mačbumbas punktus.

Drāma turpinājās, kad Džokovičs pie rezultāta 5:5 aizmeta garām sitienu no augšas, un spēlētāji galu galā nonāca pie vēl viena breika, kuru Džokovičs uzvarēja piektajā mačbumbas izspēlē.

“Man tagad būs grūti runāt, bet es centos darīt visu, ko varēju,” sacīja Alkarass.

“Vēlreiz gribu apsveikt Novaku. Ir pārsteidzoši spēlēt pret tevi, dalīt ar tevi laukumu, mācīties no tevis. Šis mačs bija ļoti līdzvērtīgs, bet es daudz ko iemācījos.”

Šī uzvara Džokovičam nodrošināja 95. titulu karjerā un 39. “Masters 1000” kroni.

Džokovičam šis bija pirmais turnīrs ASV teritorijā divu gadu laikā pēc tam, kad viņam tika liegta iebraukšana valstī, jo viņš nav vakcinēts pret COVID-19.

Viņš centīsies papildināt savu kolekciju ar 24. “Grand Slam” trofeju gaidāmajā ASV atklātajā čempionātā, kas norisināsies no 28. augusta līdz 10. septembrim.

“Katrs no mūsu mačiem ir ļoti garš,” Džokovičs sacīja Alkarasam. Tagad viņu paaudžu savstarpējā cīņā ir 2-2.

“Cerams, ka pēc dažām nedēļām mēs varēsim spēlēt Ņujorkā,” viņš teica.

“Tas būtu patīkami skatītājiem, bet par sevi es nezinu.”

Leave a Comment